aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΘλίψη για τον θάνατο του Χριστοβασίλη

Θλίψη για τον θάνατο του Χριστοβασίλη

Στη θλίψη «βυθίστηκε» σήμερα (14/5) τα ξημερώματα ο ΠΑΣ Γιάννινα και ευρύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Γιώργος Χριστοβασίλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 68 ετών. Το τελευταίο διάστημα έδινε με ήθος και περίσσια δύναμη μία μεγάλη «μάχη» και όσοι τον γνωρίζουν έχουν να λένε πως το έπραξε με μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Γεννημένος το 1955 στα Αγναντα του Νομού Αρτας, σπούδασε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης όπου και απέκτησε πτυχίο Master. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εργάστηκε εκεί ως υπεύθυνος πολιτικός μηχανικών των σχολικών κτηρίων της πόλης και το 1986 δημιούργησε στις ΗΠΑ την πρώτη του επιχείρηση.

Πέρα από τον Ατλαντικό έμεινε μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας και το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και ασχολήθηκε με τον κατασκευαστικό κλάδο και κυρίως με την παραγωγή-διανομή των οικοδομικών χρωμάτων. Ηταν πρωτοπόρος και ιδιαίτερα πετυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο του, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με το ποδόσφαιρο.

Ο Ηλυσιακός ήταν στις αρχές του 2000 η πρώτη ομάδα που ενεπλάκη διοικητικά, ενώ συχνά-πυκνά βοηθούσε και την Αναγέννηση Αρτας. Τον Ιούλιο του 2008 αγόρασε, έναντι περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Αλέξη Κούγια και έκτοτε ήταν ο διοικητικός ηγέτης του club. Επί των ημερών του ο «Αγιαξ της Ηπείρου» όχι μόνο επέστρεψε και καθιερώθηκε στη μεγάλη κατηγορία, από την πρώτη του κιόλας χρονιά, αλλά συνάμα το 2016 η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου αρχικά απέκλεισε την Οντ Γκρέναλντ αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός Europa League από την Αλκμααρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ