aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤέλος στην κατηφόρα η ΑΕΚ με ηγέτη Αραούχο!

Τέλος στην κατηφόρα η ΑΕΚ με ηγέτη Αραούχο!

Με τον 100αρη Αραούχο να σκοράρει δις και τον Τσούμπερ να επιστρέφει στα γκολ, η ΑΕΚ γύρισε στις εντός έδρας νίκες επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Αποβλήθηκε και χάνει ΠΑΟΚ ο Μοχαμάντι.

Σαφής η στόχευση κάθε ομάδας από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρίσκοντάς τα όμως σκούρα κόντρα στη διπλή ζώνης άμυνας του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν με βάθος, με κοντά τις γραμμές τους και έχοντας απενεργοποιήσει τον Γέβτιτς, με αποτέλεσμα -δεδομένης και της σχετικής αδυναμίας των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι- οι γηπεδούχοι να αναπτύσσονται κυρίως από τα άκρα.

Τα σουτ που έπιασαν οι Γκαρσία (6′) και Τσούμπερ (8′) πέρασαν άουτ, με την «Ένωση» να προσπαθεί σε ορισμένες περιπτώσεις να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να απειλεί. Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έψαχνε τις ευκαιρίες της κυρίως στην κόντρα, με τους αντίπαλούς της ωστόσο να έχουν καλές επιστροφές. Βέβαια, η καλύτερή τους στιγμή ήταν σε σετ παιχνίδι στο 20′, όταν ο Ντεντάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Τσίμπσαχ στην «καρδιά» της περιοχής, με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά έπεσε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός. Για να φτάσουμε στο 41′, όταν ο Αραούχο απώλεσε τεράστια ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους»: Αντεπίθεση τριών έναντι δύο για την «Ένωση», με τον Γέβτιτς να σπάει στον ολομόναχο Αργεντινό φορ και τον Βέρχουλστ να του βάζει σπουδαίο «στοπ». Ο Αραούχο πήρε το «ριμπάουντ», ωστόσο ο Φατιόν έδιωξε και το δεύτερο σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ στο σημερινό ματς.

Στο 42′ ακυρώθηκε σωστά τέρμα του Μήτογλου για επιθετικό φάουλ του νεαρού στόπερ στην αρχή της φάσης, η οποία ήταν και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο.

Δυναμικό μπάσιμο στο δεύτερο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους. Κακή η αντίδραση του Μήτογλου στο 47′, με τον Σίγκνιεβιτς να του παίρνει την μπάλα, βλέποντας ωστόσο το σουτ του να κοντράρει. Ίδιος ο πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα και στο 51′, με τον Τσιντώτα να προβαίνει σε τρομερή απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης (52′) η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, με τον Γκαρσία να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Αραούχο να τσιμπά από κοντινή απόσταση την μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα.

Η «Ένωση» προσπάθησε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ της, ώστε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η είσοδος του Άμπραμπατ στο 62′ (για να σχηματιστεί μπροστά η τετράδα Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο) τη βοήθησε καταλυτικά σ’ αυτό μ’ ένα τετράλεπτο ξέσπασμα.

Στο 67′ ο Μαροκινός άσος έκανε εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση, με τον Ντεντάκη να μην αντιδρά καλά, τον Τσούμπερ να γίνεται δέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, ολοκληρώνοντας τη φάση με πλασέ για το 2-0. Στο 71′ ο Μισελέν έκανε το γύρισα από τα δεξιά, με τον Αραούχο να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση.

Παρά τις αρκετές αλλαγές, το μόνο που άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Μοχαμάντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79′. Κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (81′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι – Γκαρσία (73′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (72′ Τάνκοβιτς) – Αραούχο (72′ Ανσαριφάρντ).

Απόλλων (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ – Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72′ Παπαγεωργίου) – Παμλίδης (58′ Γιαννιώτας), Φατιόν, Τσίμπσαχ (58′ Σλίβκα), Τσιλούλης (72′ Μαρτίνες) – Σίγκνεβιτς (58′ Ιωαννίδης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ