aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα πρώτα χαμόγελα στον Αστέρα

Χρειάστηκε να φθάσει στο πέμπτο παιχνίδι του για να πανηγυρίσει ο Αστέρας την πρώτη του νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς στη Super League, επικρατώντας με 2-0, επί του αήττητου μέχρι σήμερα Πλατανιά.

Η ομάδα της Τρίπολης «ασφυκτιούσε», χωρίς βαθμό στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, με δύο γκολ στο ενεργητικό της -κι αυτά με εκτελέσεις πέναλτι-, απέναντι στον Πλατανιά, που διατηρούσε το αήττητο, προερχόμενος από δύο «λευκές» ισοπαλίες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το άγχος ήταν στην πλευρά των γηπεδούχων κι αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που είχε όλες κι όλες τέσσερις τελικές ένθεν κι ένθεν και πιο σημαντική στιγμή, το άστοχο διαγώνιο αριστερό σουτ από τον Μάσα στο 7ο λεπτό.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 2ο ημίχρονο. Στο 55′ ο Στάθης, σε μονομαχία με τον Μάσα, χτύπησε με τον αγκώνα τον αντίπαλό του στο πρόσωπο και ο διαιτητής Σελίμος τού έδειξε τη 2η κίτρινη κάρτα.

Ο Αστέρας έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα αναθάρρεψε, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Κι αυτό ήρθε από αντίπαλο: Στο 64′ ο Γιαννούλης επιχείρησε το σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής, ο Σωητρίου έδιωξε την μπάλα, που έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Βάντερσον, χτύπησε στο σώμα του Βραζιλιάνου αμυντικού και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0.

Το γκολ πανηγυρίστηκε αναλόγως κι έδωσε μεγαλύτερη πνοή στους παίκτες του Αστέρα, που έφθασαν στο 2-0 με κοντινό πλασέ του Νίκου Καλτσά στο 84′, έπειτα από σέντρα του Κυριακόπουλου.

ΣΚΟΡΕΡ: 65′ αυτ. Βάντερσον, 84′ Καλτσάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 21′ Μάσα, 24′ Σεφίλ, 54′ Γκοντό, 78′ Καλτσάς – 30′ Στάθης, 36′ Βάντερσον, 39′ Γιακουμάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 55′ Στάθης (2η κίτρινη κάρτα)

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος)Κοσίτσκι, Ιγκόρ, Σεφίλ, Μπέρτος, Γιαννούλης (76′ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Μάσα (56′ Ν. Φερνάντες), Γκοντό (62′ Ιωαννίδης).

Πλατανιάς (Παράσχος)  Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (85′ Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (64′ Μουνάφο), Στανισάβλιεβιτς (78′ Γιορέντε), Μανούσος, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ