aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Superleague Ελλάδας: Τώρα αρχίζει το καλό

ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οκτώ φορές έχουν συναντηθεί στην ιστορία τους ο Ολυμπιακός με τον Βόλο εντός και εκτός έδρας για τη Super League και οι Ερυθρόλευκοι έχουν έξι νίκες, ενώ δύο αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες, μια στην Μαγνησία και μια στον Πειραιά.

Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του Βόλου στην διαδικασία των Playoffs και μέχρι τώρα όλες οι αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μαγνησίας γίνεται η 13η που συμμετέχει στη διαδικασία αυτή στα χρόνια που τα Playoffs διεξάγονται σε όλες τις μορφές από τη Super League.

Ο Βόλος πήρε την ισοπαλία στην έδρα του απέναντι στον Ολυμπιακό την πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, το 2019-20 και εκείνο το 0-0 ακολούθησαν τρεις νίκες της ομάδας του Πειραιά στον Βόλο και ήταν το μοναδικό παιχνίδι που δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι Ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα του Βόλου.

Η νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος απέναντι στον Βόλο είναι η ευρύτερη εκτός έδρας, ενώ το ρεκόρ ανεξάρτητα έδρας κατέχει η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-0.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ

Ο Άρης διατηρεί ένα αήττητο σερί τριών αγώνων με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, οι οποίοι αφορούν στην κανονική διάρκεια και στα Playoffs του πρωταθλήματος. Αυτή η επίδοση αποτελούσε ένα κομμάτι του γενικού αήττητου που κράτησε για πέντε διαδοχικά ματς εντός και εκτός έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ, το οποίο έσπασε στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Άρης 1-0 για τον Β’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Στις πέντε αυτές αναμετρήσεις μάλιστα ο Άρης δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ.

Το τελευταίο γκολ του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη είναι στις 21 Απριλίου 2021 για τα Playoffs του πρωταθλήματος, με τον Σβαμπ να σημειώνει το τέρμα και με αυτό ο Δικέφαλος να παίρνει τη νίκη με 1-0. Από τότε, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2023 όπου σκόραρε ο Ίνγκασον για το 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Άρης είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Άρης με τον ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για 63η φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Οι Κιτρινόμαυροι μέχρι τώρα έχουν σημειώσει 22 νίκες, ο ΠΑΟΚ έχει 15 και 25 παιχνίδια τους έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Στις νίκες, ο Άρης μετρά 8 με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ μοιράζει τις πρωτιές του ανάμεσα στο 1-0 και το 2-1 που έχουν εμφανιστεί από πέντε φορές.

Ο Απόστολος Τερζής ως υπηρεσιακός προπονητής είχε κληθεί να οδηγήσει τον Άρη στο ντέρμπι του Α’ Γύρου που ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία και εκείνο ήταν το τρίτο ντέρμπι του με τον ΠΑΟΚ και όλα έχουν τελειώσει ισόπαλα, τα δύο τελευταία με 0-0 και το πρώτο του με 2-2.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτή είναι η 72η συνάντηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στα 30 από αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 23 νίκες και 18 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα σε αυτές τις 71 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 12 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες. Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 με 8 παρουσίες, ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τέσσερα γκολ με τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Χάρη Γραμμό. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία τέρματα σε εντός έδρας ντέρμπι.

Στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Πινέδα (68’), ενώ νίκη στην έδρα του είχε πάρει ο Παναθηναϊκός με 2-1.

Η ΑΕΚ διατήρησε το αήττητο στο νέο γήπεδο της για 14 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό έσπασε από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και τη νίκη του με 3-1.

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι στις 6 Δεκεμβρίου 2020 με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική τότε, ενώ η τελευταία τους αναμέτρηση με γηπεδούχο την ΑΕΚ για τα Playoffs ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία στις 8 Μαΐου 2022.

1η Playoffs & 1η Playouts

Σάββατο 18 Μαρτίου, 2023
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-1
ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1
Ατρόμητος-Ιωνικός 2-0
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Κυριακή 19 Μαρτίου, 2023
Βόλος-Ολυμπιακός (17:30)
Άρης-ΠΑΟΚ (19:00)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21:30)

2η Playoffs & 2η Playouts

Σάββατο 01 Απριλίου, 2023
Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17:00)
Παναιτωλικός-Λαμία (17:30)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (19:30)
Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης (21:00)

Κυριακή 02 Απριλίου, 2023
Παναθηναϊκός-Βόλος (18:00)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30)
Ολυμπιακός-Άρης (21:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ