aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUESuper League με 12 ομάδες, πρωταθλητής μέσω πλεϊ οφ!

Super League με 12 ομάδες, πρωταθλητής μέσω πλεϊ οφ!

Σημαντικές αλλαγές στο Πρωτάθλημα της Super League επιθυμεί να προωθήσει η NOVA, τόσο με τη μείωση των ομάδων στις 12, όσο και με την ανάδειξη του Πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ.

Το συνδρομητικό κανάλι σε συζήτηση που είχε με τη Super League, έθεσε εκ νέου ζήτημα μείωσης των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία από 16 σε 14, ακόμη και 12 και μάλιστα άμεσα (για την περίοδο 2017-18 δηλαδή), που σημαίνει ότι στο τέλος της περιόδου 2016-17 δεν θα πρέπει να υποβιβαστούν δύο ομάδες αλλά περισσότερες.

Mάλιστα, φέρεται να θέτει τη μείωση των ομάδων ως προϋπόθεση για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ομάδες μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019 και πολύ δύσκολα θα «σπάσει». Παράλληλα, η Nova φέρεται να έχει προτείνει στη Λίγκα την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.

O Xρήστος Πανόπουλος θα μεταφέρει τη σχετική πρόταση σε συνάντηση που θα έχει με τις υπόλοιπες ομάδες την Παρασκευή και μάλιστα φέρεται διατεθειμένος να προτείνει σχέδιο μείωσης με πλέι οφ χωρίς τη συμμετοχή του πρωταθλητή και πλέι άουτ.

Σήμερα επιτροπή της Super League θα συναντηθεί στην EΠO με τον εκπρόσωπο της UEFA, Tζον Γουόρντ, που θα απαντήσει στις προτάσεις της Λίγκας για επαγγελματική διαιτησία και όπως όλα δείχνουν θα είναι αρνητικός. Mε αυτά τα δεδομένα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συνάντηση των «11» την Παρασκευή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ