aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣΦ ΠΑΟΚ για Άλκη: «Φταίμε και εμείς, ζητάμε συγγνώμη»

ΣΦ ΠΑΟΚ για Άλκη: «Φταίμε και εμείς, ζητάμε συγγνώμη»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΣΦ ΠΑΟΚ λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου.

Μέσω αυτής ζητούν συγγνώμη και παραδέχονται: «Όλος αυτός ο φάυλος κύκλος της οπαδικής βίας θα έπρεπε να τελειώσει ΧΘΕΣ. Εμείς από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί».

Επιπλέον, σχολιάζουν: «καθαρά από τύχη έχουμε θρηνήσει ελάχιστους νεκρούς με τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ περιστατικά βίας μεταξύ οπαδών τα τελευταία χρόνια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ενδεχομένως, αυτά είναι τα πιο ειλικρινή και δύσκολα λόγια που έχουμε γράψει ποτέ σαν Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ. Από την Δευτέρα το βράδυ δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μας ότι ένα παιδί μόλις 19 χρονών που δεν πρόλαβε κάν να γευτεί τις χάρες και τις λύπες της ζωής, γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες δεν είναι πλέον μαζί μας.

ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ,ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Εμείς σαν οπαδοί του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωσταντινουπολιτών,δεν μάθαμε από τα λάθη μας και δεν καταφέραμε να βγούμε από το επικίνδυνο μονοπάτι το οποίο περπατούσαμε επί σειρά ετών. Όντας κομμάτι του ευρύτερου οπαδικού κινήματος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι οπαδοί της χώρας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παρόλα τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παρόμοια περιστατικά βίας μεταξύ οπαδών τα τελευταία χρόνια,έχουμε θρηνήσει έλαχιστους νεκρούς καθαρά και μόνο λόγω τύχης.

Δυστυχώς έχουμε δεί όλοι πιστολιές μέρα μεσημέρι, τσεκουριές, μαχαιριές, πυρπολήσεις αυτοκινήτων και ανυποψίαστους φιλάθλους που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από καρτέρι αντίπαλων οπαδών παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο και πέθαναν στην μέση του δρόμου.

Όλος αυτός ο φάυλος κύκλος της οπαδικής βίας θα έπρεπε να τελειώσει ΧΘΕΣ.

Εμείς από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί.

Mας ενώνει η λατρεία για τις ομάδες μας, αντιμετωπίζουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην καθημερινότητα μας και το γεγονός ότι μας χωρίζει ένα διαφορετικό κασκόλ είναι μηδαμινό μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Έχουν βρεθεί και οπαδοί άλλων ομάδων στην θέση μας και πιστεύουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδεχτούμε συλλογικά μια ριζική αλλαγή στην οπαδική αντιπαλότητα, ώστε ποτέ καμία άλλη μάνα στην Ελλάδα να μην ξανακλάψει το γιό της.

Είμαστε συντετριμένοι,εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας και ζητάμε την πιο ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την οικογένεια και τους οικείους του Αλκη.

Ως ελάχιστη αναγνώριση του μεγαλείου ψυχής αυτού του πατέρα, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του, ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων μας με ανοιχτές κερκίδες για όλους τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης.

Μετά τιμής,

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ