aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣέρχιο Αραούχο: Ο απόλυτος συμπαίκτης στη φετινή ΑΕΚ

Σέρχιο Αραούχο: Ο απόλυτος συμπαίκτης στη φετινή ΑΕΚ

Ένας φορ με μόλις 3 γκολ σε 15 συμμετοχές στην Super League θα μπορούσε εύκολα να κριθεί ως ανεπαρκής. Όμως η περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο για τη φετινή ΑΕΚ μαρτυρά πως η προσφορά ενός παίκτη, ακόμη κι ενός επιθετικού, δεν μπορεί να κρίνεται αποκλειστικά από το πόσες φορές έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αργεντινός μπορεί να μην είναι καν στην πρώτη τριάδα σκόρερ της «Ένωσης» (9 έχει ο Λιβάι Γκαρσία και από 4 οι Γκατσίνοβιτς και Πινέδα), ωστόσο η συμβολή του στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του είναι καταλυτική. Πέρα από τη συμμετοχή του στην πρώτη προσπάθεια ανάκτησης της κατοχής από τους «κιτρινόμαυρους» και τα πολλά κλεψίματα που κάνει ψηλά προς την αντίπαλη περιοχή, ο «Τσίνο» έχει και τεράστια συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι, η οποία αδικείται αν αξιολογηθεί μόνο με τα γκολ που πετυχαίνει.

Σύμφωνα με στοιχεία της Opta, ο Αραούχο είναι με διαφορά ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ σε συμμετοχή σε φάσεις που καταλήγουν σε σουτ στην αντίπαλη εστία. Στα 1.242 που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ο 30χρονος άσος, έχει ενεργό ρόλο σε 94 φάσεις που ολοκληρώνονται με τελική προσπάθεια, καθώς έχει επιχειρήσει 51 σουτ, έχει δημιουργήσει 26 ευκαιρίες και άλλες 17 φορές έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη που οδηγεί σε εκτέλεση.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι δεύτερος στη σχετική λίστα με 79 τέτοιες φάσεις, με 45 σουτ, 21 δημιουργίες ευκαιριών και 13 συμμετοχές σε build up που οδηγούν σε ευκαιρία. Τρίτος είναι ο Ορμπελίν Πινέδα με 64 (20-15-29) και τέταρτος ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με 59 (28-18-13). Εντυπωσιακό είναι πως στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Λάζαρος Ρότα, που αν και δεξί μπακ συμμετέχει σε 52 τέτοιες φάσεις (13-8-31). Δείτε αναλυτικά τον πίνακα της Opta:

11 221732

Πέραν δε των παραπάνω, ο Σέρχιο Αραούχο κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος δείχνει με τον ρόλο του. Ασφαλώς και θα ήθελε να σκοράρει περισσότερο, αλλά έχει αποδεχτεί πλήρως αυτό που του έχει αναθέσει ο Ματίας Αλμέιδα και το επιτελεί εξαιρετικά βάζοντας τον εαυτό του κάτω από την ομάδα. Ο τρόπος, δε, που πανηγυρίζει τα τέρματα των συμπαικτών του λες και ήταν δικά του, δείχνει γιατί ο «Τσίνο» αποτελεί τον καλύτερο συμπαίκτη. Είναι ένας αρχηγός που βάζει πρώτος τον εαυτό του στη «φωτιά», που θυσιάζεται για το σύνολο και το κάνει πάντα με χαμόγελο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ