aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣένκεφελντ: Η σταδιακή επαναφορά και η ανάγκη του Παναθηναϊκού

Σένκεφελντ: Η σταδιακή επαναφορά και η ανάγκη του Παναθηναϊκού

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ θα κάνει ακόμα ένα βήμα προς την επιστροφή του με την συμμετοχή στον Παναθηναϊκό Β’, τη στιγμή που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει πως τον έχει μεγάλη ανάγκη για τα μετόπισθεν.

Ο Ολλανδός αμυντικός συμπεριλήφθηκε σε αποστολή των «πράσινων» για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο λόγω και της ζημιάς που υπέστη ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Σένκεφελντ στους διαθέσιμους προς επιλογή, δεν τον χρησιμοποίησε, με τους Βέλεθ (που είχε ενοχλήσεις παραμονές του ματς) και Σάρλια να βγάζουν το ματς, ωστόσο, η παρουσία του Μπαρτ στην γραμμή μπροστά από τον γκολκίπερ είναι λογικό να θεωρείται βαρυσήμαντη.

Στην Β’ ομάδα για ρυθμό
Ο Παναθηναϊκός Β’ του Γιάννη Βονόρτα κοντράρεται με την ΑΕΚ Β’ το μεσημέρι της Κυριακής για την Super League 2 και ο Μπαρτ Σένκεφελντ μετά την προπόνηση με τους νεαρούς συμπαίκτες του, το μεσημέρι του Σαββάτου, θα βρίσκεται στην αποστολή για το ματς.

Έχει ανάγκη από αγωνιστικό ρυθμό και η ευκαιρία που παρουσιάζεται στο ματς της SL2 κρίνεται ιδανική για να πάρει χρόνο ο Σένκεφελντ.

Να βοηθήσει, φυσικά, την ομάδα με στόχο την πρώτη νίκη μετά την ήττα (2-0) από την Κηφισιά, αλλά και να βοηθηθεί ο ίδιος με τα σταθερά πατήματα στο χορτάρι έπειτα από τόσους μήνες.

Τελευταία συμμετοχή στις 12 του Μάη
Στο «Κλ.Βικελιδης» στις 12 του περασμένου Μαΐου είχε εμφανιστεί τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα και την αγωνιστική του στολή ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Για τα Play-offs της Super League Interwetten της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, οι «πράσινοι» είχαν μείνει στο 0-0 απέναντι στην ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ο Ολλανδός στόπερ είχε βρεθεί μαζί με τον Αχιλλέα Πούγγουρα στα στόπερ και στο 53ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Φακούντο Σάντσες σ’ εκείνη την αναμέτρηση. Έκτοτε και μετά την επέμβαση για τον καθαρισμό του αστραγάλου του, έχει αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα.

Πλέον, όμως, έφτασε η ώρα για το απόλυτα ανταγωνιστικό επίπεδο προκειμένου σύντομα να μπορεί να τον βάλει στα πλάνα του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Να δηλώσει «παρών» με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων
Έχοντας χάσει ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας για τη φετινή σεζόν και τις πρώτες οδηγίες του νέου κόουτς του Παναθηναϊκού, ο Μπαρτ Σένκεφελντ έπρεπε να περιμένει τελικά πολύ περισσότερο για την επαναφορά του. Μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων από τα τέλη Αυγούστου, όμως, φτάνει το φινάλε του Νοέμβρη για να μπορεί να παίξει ο Ολλανδός.

Η περίπτωσή του τράβηξε περισσότερο, όπως έχει συμβεί και με τον Δημήτρη Κουρμπέλη που απουσιάζει πλέον εδώ κι έναν χρόνο, όμως, ο Σένκεφελντ πολύ σύντομα θα μπορεί να μπει σαν ένα νέο «όπλο» στη φαρέτρα του προπονητή του.

Η προσθήκη του σωματώδη στόπερ στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς κρίνεται αναγκαία αυτό το διάστημα, με τον Αχιλλέα Πούγγουρα να έχει βγει νοκ-άουτ τουλάχιστον γι’ ακόμα 5-6 εβδομάδες και την άμυνα του Παναθηναϊκού ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Μπαρτ προσφέρει ασφάλεια όντας παρών και εφόσον όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν για εκείνον και την κατάστασή του, θα πάρει τη θέση του Σάρλια στο δίδυμο των στόπερ. Τίμιος ο Κροάτης, βελτιωμένος σε σχέση με την γκάφα με την οποία «συστήθηκε» στον κόσμο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι στο επίπεδο του Σένκεφελντ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ