aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠυροβόλησε με… άσφαιρα ο Ολυμπιακός, όρθιος στο Φάληρο ο Ατρόμητος!

Πυροβόλησε με… άσφαιρα ο Ολυμπιακός, όρθιος στο Φάληρο ο Ατρόμητος!

Σκόνταψε πάνω στον αλύγιστο Ατρόμητο ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 απέναντι στους «κυανόλευκους» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πληρώνοντας ακριβά την αναποτελεσματικότητά τους.

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την υπεροχή σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα και τις μεγάλες ευκαιρίες και ουσιαστικά έβγαλε μόνη της τα… μάτια της, ενώ ο συνήθως ωραίος Ελ Αραμπί ήταν απόψε μοιραίος. Πολιόρκησε στις καθυστερήσεις τους φιλοξενούμενους, αλλά η νευρικότητα οδήγησε σε λάθος επιλογές.

Ψυχωμένη και καλά στημένη αμυντικά ήταν η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ, η οποία είχε λίγες μεν, αλλά καλές δε ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Το δοκάρι σημάδεψε στο 27’ ο Μουνίθ.

Πολλές φορές οι αριθμοί λένε ψέματα, αλλά οι 18(9)-4(3) τελικές της συγκεκριμένης αναμέτρησης αποτυπώνουν σε ένα σημαντικό βαθμό την εικόνα του αγώνα.
Πρώτη εντός έδρας απώλεια σε πρώτη αγωνιστική από τις 22/08/93 (με το 0-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό τότε ) για τους «ερυθρόλευκους», ενώ η προηγούμενη τους γκέλα γενικότερα σε πρεμιέρα ήταν το 2010 με το 2-1 από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».

Το ματς

Για πρεμιέρα πρωταθλήματος, ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και σε αυτό συνέβαλε η φιλοσοφία των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός αναμενόμενα βγήκε μπροστά από την αρχή ώστε να επιβάλλει το παιχνίδι του και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν κλείστηκε στο καβούκι του και βοήθησε να γίνει ένα ωραίο ματς.

Η πρώτη οργανωμένη επίθεση των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με παράπονα από πλευράς Βαλμπουενά κατά βάση, στο κράτημα του Ντένιτς, ενώ η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 9’. Ένα λάθος διώξιμο του Παπαδόπουλου, έφερε τον Τικίνιο σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό. Στα καπάκια ήρθε η απάντηση του Ατρομήτου και μάλιστα με καλύτερη φάση, αφού ο Κουλούρης βρήκε τον Βάτσλικ σε ετοιμότητα σε εξ επαφής κεφαλιά.

Ακολούθησαν δύο ημιτελείς προσπάθειες από πλευράς «ερυθρολεύκων», με τον Σισέ (15’) να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα στο γέμισμα του Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί (25’) να μην φτάνει σε αυτήν από το γύρισμα του Τικίνιο κάποια λεπτά μετά. Λίγο μετά, η ομάδα του Λόπεθ καρδιοχτύπησε ξανά τους γηπεδούχους με το δυνατό σουτ του Μουνίθ να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Βάτσλικ.

Εκείνο το διάστημα ήταν μαζί με το πρώτο δεκάλεπτο το καλύτερο του πρώτου μέρους, αφού στη συνέχεια η ομάδα του Μαρτίνς «έχτισε» καλή επίθεση, αλλά το τελείωμα του Λόπες από το ημικύκλιο ήταν πολύ άστοχο.

Διαφορετική ήταν η μορφή του αγώνα στο δεύτερο μέρος. Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πιο οπισθοχωρημένος σε σχέση με το α’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός αύξησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο την πίεσή του και για ένα διάστημα πολιόρκησε τον αντίπαλό του. Σταδιακά, οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να κερδίσουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να το εξαργυρώσουν άμεσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ