aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠροσπαθεί για το «μπαμ» με Αντρέ Γκρέι ο Άρης Θεσσαλονίκης

Προσπαθεί για το «μπαμ» με Αντρέ Γκρέι ο Άρης Θεσσαλονίκης

Στο πρόσωπο τον Αντρέ Γκρέι της Γουότφορντ φαίνεται ότι βρίσκει ο Αρης τον ιδανικό αντικαταστάτη του Καμαρά που είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός με αγγλικό διαβατήριο (έχει γεννηθεί στην Αγγλία) έμεινε ελεύθερος από τον σύλλογο του Λονδίνου και βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου για πρώτη φορά να αφήσει το νησί και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα αν και πρόκειται για μια περίπτωση με εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω κασέ κι άλλων προτάσεων που έχει.

Με την Γουότφορντ ο Γκρέι έχει αγωνιστεί 125 φορές μετρώντας 21 τέρματα. Στην Αγγλία έχει φορέσει ακόμη τις φανέλες των Σριούσμπερι, ΚΠΡ, Λούτον, Μπράντφορντ και Μπέρνλι. Συνολικά στην Πρεμιέρ Λιγκ έχει αγωνιστεί 115 φορές πετυχαίνοντας 23 γκολ με Γουότφορντ και Μπέρνλι.

Ο Γκρέι έχει ύψος 1,78 και την περασμένη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ σε 20 αγώνες πέτυχε οκτώ τέρματα. Με τον παίκτη συναντήθηκε στο Λονδίνο ο Θόδωρος Καρυπίδης με αφορμή το θέμα Καμαρά και αισιοδοξεί ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αποσπάσει το ΟΚ του παίκτη του οποίου οι απαιτήσεις κυμαίνονται στις 800.000 ευρώ. O Γκρέι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Γουλβς μιας και έχει γεννηθεί στο Γουλβερχάμπτον αλλά σε ηλικία 13 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Σριούσμπερι, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τη σεζόν 2009-10. Δεν έπαιξε πολύ και δόθηκε δανεικός στην Χίνκλει από την οποία τον πήρε αρχικά δανεικό και στη συνέχεια με μεταγραφή η Λούτον.

Τις δυο σεζόν με την Λούτον στην Conference έκανε σπουδαία πράγματα. Τη σεζόν 2012-13 έβαλε 20 γκολ σε 54 παιχνίδια αλλά την επόμενη έσπασε όλα τα κοντέρ. Οδήγησε με 30 γκολ σε 44 ματς στην άνοδο στην League 2, βγήκε πρώτος σκορερ της κατηγορίας, καλύτερος νέος παίκτης κερδίζοντας τη μεταγραφή του και το βήμα στην Μπρέντφορντ στην Τσάμπιονσιπ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Την πρώτη χρονιά έβαλε 18 γκολ σε 54 ματς, αλλά στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, μόλις τον Αύγουστο παραχωρήθηκε έναντι 6εκ λιρών στην Μπέρνλει. Την πρώτη του χρονιά εκεί κάνει πράγματα και θαύματα. Οδηγεί την ομάδα του στην άνοδο στην Πρέμιερ με 25 γκολ επίδοση που τον αναδεικνύει πρώτο σκόρερ της Τσάμπιονσιπ. Στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία βάζει δέκα γκολ σε 36 παιχνίδια.

Αρνείται την πρόταση για ανανέωση και τον Αύγουστο του 2017 υπογράφει πενταετές συμβόλαιο με την Γουότφορντ. Ως τον Αύγουστο του 2021 με την Γουότφορντ, σε 125 παιχνίδια βάζει 21 γκολ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην ΚΠΡ βάζοντας 10 γκολ σε 30 παιχνίδια. Έχει συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας κάτω των 23 ετών αλλά από την περασμένη σεζόν αγωνίζεται στην Εθνική Ανδρών της Τζαμάικα μιας και διαθέτει διπλή υπηκοότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ