Προεδρική τοποθέτηση για Κωστή: «Δύο πτυχές στη διαφωνία με Ολυμπιακό…»

Για το πολύκροτο θέμα των τελευταίων ημερών μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης. Το Δ.Σ. των ερυθρολεύκων απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Ιωάννη Κωστή καθώς έκρινε πως οι όροι δεν ήταν προς το συμφέρον της Νέας Σαλαμίνας.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε για το σχετικό θέμα:

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό: «Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε περίπου, είχε δύο πτυχές. Η μια ήταν να δοθούν λεφτά και η δεύτερη ότι έπρεπε να δοθούν λεφτά αν είχε χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε συμμετοχής. Εμείς το θέλαμε σε λεπτό, ο Ολυμπιακός πάνω από 20 λεπτά κτλπ. Από κει και πέρα, το ποσό για να το πάρουμε, μας προβλημάτιζε για το αν ο παίκτης δοθεί δανεικός. Εκεί προέκυψε διαφωνία. Εμείς θεωρούσαμε σωστό να μετρούν οι συμμετοχές όπου κι αν παίξει και ο Ολυμπιακός δεν το δέχθηκε, προέκυψε μια διαφωνία εδώ και εκεί χάλασε η συμφωνία. Για εμάς, να πάρουμε ένα ποσό ήταν ένας στόχος, αλλά αφού ένα άλλο ποσό δεν ήταν σίγουρο λόγω όρων, δεν μας έβρισκε σύμφωνους. Στις 21/8 μας έστειλε ο Ολυμπιακός 2 έγγραφα. Τα μελετήσαμε στις 24 του μηνός, αποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν ολοκληρώσαμε την συμφωνία. Αν ο Κωστή δινόταν σε άλλη ομάδα, θα είχαμε ένα ποσοστό πάνω στο ποσό της μετεγγραφής. Ένα 10%. Και εκεί υπήρχαν ασάφειες. Μελετώντας τα έγγραφα και τις πτυχές, αποφασίσαμε να τις απορρίψουμε. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό, είχαμε κάποιες επαφές. Αν δεν έκλεισε η μετεγγραφή, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Εμείς είμαστε ανοικτοί. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει, ανεξάρτητα με αυτό, εγώ προσωπικά νιώθω πως πρέπει να τον ευχαριστήσουμε ήταν πολύ εντάξει και οι επαφές σε φιλικό επίπεδο».

Για το ποσό που θα έπαιρνε η Νέα Σαλαμίνα τώρα: «Δεν θέλω να μιλήσω για ποσά. Περίπου όμως 350.000 ευρώ. Οι δύο πτυχές που ανέφερα, ήταν περίπου 500.000 ευρώ για να μην αφήσουμε να αιωρούνται διάφορα».

Για το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό: «Εμείς με τον ποδοσφαιριστή μιλήσαμε, του εξηγήσει και του έχουμε ξεκαθαρίσει. Καταλαβαίνει την θέση της ομάδας, δεν είμαστε αρνητικοί αν ικανοποιηθούμε. Έχουμε χρόνο, είναι μόλις 19 χρονών, ας δείξει τι μπορεί να προσφέρει και είμαι σίγουρος θα μας χτυπήσουν ξανά την πόρτα. Για κανένα λόγο δεν θα αφήσουμε τον Κωστή να παίξει μπάλα στο εξωτερικό. Υπομονή και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Για το αν η οικονομική κατάσταση της ομάδας ήταν η αιτία για την αρνητική απάντηση: «Είναι καλή η οικονομική μας κατάσταση, αλλά πάντα υπάρχει θέμα ρευστότητας. Όμως αυτό το θέμα δεν ήταν αυτό που απαντήσαμε αρνητικά».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ