aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠρεμιέρα playoffs: 3/3 ο Ολυμπιακός, άχαστος ο Παναθηναϊκός, χωρίς νίκη η ΑΕΚ

Πρεμιέρα playoffs: 3/3 ο Ολυμπιακός, άχαστος ο Παναθηναϊκός, χωρίς νίκη η ΑΕΚ

Τα playoffs της Stoiximan Super League ξεκινάνε σήμερα, στο πιθανότατα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και ίσως της ιστορίας. Οι διαφορές μικρές και 4 μονομάχοι να προσπαθούν να κατακτήσουν τον τίτλο, έχοντας ο καθένας τις δικές του πιθανότητες.

Τι κάνει, όμως, το big-5 στην πρεμιέρα των playoffs; Θα τσεκάρουμε τις τρεις τελευταίες σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, διότι σε αυτές συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας, ενώ τα άλλα χρόνια αυτό δεν συνέβαινε!

Αυτό που προκύπτει είναι πως ο Ολυμπιακός έχει 3/3 σε αυτές τις πρεμιέρες, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει ήττα μετρώντας 3/3 ισοπαλίες. Η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στα αντίστοιχα παιχνίδια της, ενώ ο ΠΑΟΚ μετρά δύο τρίποντα σε τρεις αγώνες. Τέλος, ο Άρης έχει δύο ήττες και μία νίκη.

Παρατηρούμε παρακάτω, πως σε δύο από τις τρεις πρεμιέρες ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει τον Άρη, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται για τρίτη φορά σε πρεμιέρα playoffs στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια! Επίσης, ο ΠΑΟΚ και στις τρεις τελευταίες σεζόν είχε δώσει το πρώτο ματς του μίνι πρωταθλήματος εντός έδρας, ενώ φέτος ξεκινάει με εκτός αφού αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Κοιτάζοντας, επίσης, στις πρεμιέρες των playoffs, βλέπουμε πως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σκοράρει δύο τέρματα, όπως και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Τα περισσότερα στις τρεις προηγούμενες πρεμιέρες είχε ο Φεντερίκο Μακέντα (3) αλλά πλέον αγωνίζεται εκτός Ελλάδας, ενώ υπάρχει και ένα γκολ από τερματοφύλακα, τον Παπαδόπουλο του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Ας δούμε και μερικά ακόμη στατιστικά. Οι κάρτες που έχουν δεχτεί στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες των playoffs οι πέντε, είναι πάνω-κάτω ισορροπημένες. Η ΑΕΚ έχει δεχτεί 6 συνολικά (τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα), έχοντας από 2 κάρτες σε κάθε μία πρεμιέρα την τελευταία τριετία. Παναθηναϊκός και Άρης έχουν από 9 κάρτες σε αυτά τα ματς, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν πάρει 7 στην περσινή πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και από άλλη μία στα άλλα δύο παιχνίδια. Τέλος, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν από 8 κίτρινες κάρτες, ενώ την τελευταία τριετία υπάρχει μία κόκκινη στην πρεμιέρα, την οποία είχε δεχτεί ο Λαλά του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη τη σεζόν 2020/21!

Επίσης, σε αυτό το διάστημα που συζητάμε, δηλαδή στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες, έχουν δοθεί τρία πέναλτι. Τα δύο τα κέρδισε ο Ολυμπιακός στο περσινό ματς με τον Άρη, με τον Κουέστα να πιάνει το πρώτο του Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός να βάζει το δεύτερο! Επίσης, κερδισμένο πέναλτι είχε η ΑΕΚ πέρυσι στην έδρα του Παναθηναϊκού, με τον Άμραμπατ να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 1-1.

Τα αποτελέσματα στις πρεμιέρες των playoffs τα τρία τελευταία χρόνια:

Σεζόν 2019/20

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (23’ Ελ Αραμπί)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (75’ Λιβάγια – 65’ Μακέντα)
Άρης-ΟΦΗ 3-1 (42’, 73’ Μπρούνο Γκάμα, 80’ Κόρχουτ – 21’ Σακόρ)

Σεζόν 2020/21

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2 (84’ Λουίς Φερνάντεθ, 90’+7’ Παπαδόπουλος – 58’, 59’ Μακέντα)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1 (3’, 89’ Ζίβκοβιτς, 46’ Σβιντέρσκι – 45’+4’ Ολιβέιρα)
Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (38’ Μασούρας)

Σεζόν 2021/22

Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (45’+1’ Σισέ, 85’ Ελ Αραμπί – 61’ Εντιαγέ)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 (4’ Αϊτόρ – 45’+2’ Άμραμπατ)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (90’+1 Άκπομ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ