aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Πώς ο "πάτερ" νίκησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς»

«Πώς ο “πάτερ” νίκησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς»

Άλλη μία ιστορία φαντασίας των ελλαδικών ΜΜΕ ή πραγματικότητα; Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα to10.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Αθηνών, Ίλια Ίβιτς προσέγγισε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον πάγκο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, προτού παρθεί η απόφαση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για παραμονή του Κωστένογλου. Πάντως η παρουσία του Σερβοέλληνα, Ίλια Ίβιτς πολύ πιθανόν στο μέλλον να επαναφέρει θέμα συνεργασίας του Ιβαν Γιοβάνοβιτς με την ΑΕΚ Αθηνών.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Ο «πάτερ» κατάφερε να βρει τα κουμπιά σημαντικών παικτών του ρόστερ της Ενωσης. Κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και να βάλει άπαντες σε διαδικασία να βγάλουν πάθος στο παιχνίδι τους. Αλλά όλα αυτά είναι στοιχεία που κάποια στιγμή στερεύουν. Ειδικά εάν δεν συνδυαστούν με επαρκείς προπονητικές γνώσεις και ικανότητα διαχείρισης των κρίσεων. Κρίσεις πολύ συνηθισμένες στον πρωταθλητισμό που θέλει να κάνει η ΑΕΚ.

Ο Ιλια Ιβιτς μπορεί να συμφώνησε με την απόφαση Μελισσανίδη για την παραμονή του Κωστένογλου, αλλά πριν από αυτό είχε φροντίσει να μιλήσει με τους εκλεκτούς του για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο πρώτος ήταν ο Χοάν Καρίγιο. Ενας 50χρονος Ισπανός τεχνικός, που έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Βιντεότον, Αλμερία, Χαϊντουκ Σπλιτ και Βίσλα Κρακοβίας, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός του Μαουρίτσιο Ποκετίνο και του Πάουλο Σόουζα. Στον Ιβιτς τον πρότεινε ένας Σέρβος ατζέντης, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε, μίλησε μαζί του και του ζήτησε να περιμένει.

Παράλληλα, ο Ιβιτς είχε συζήτηση και με έναν συμπατριώτη του προπονητή. τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο 57χρονος τεχνικός, που είναι άνεργος εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά τη δεύτερη απόλυσή του από την Αλ-Νασρ των ΗΑΕ, έφτιαξε το όνομά του με τον ΑΠΟΕΛ, κατέκτησε τίτλους και άλλαξε το επίπεδο του κυπριακού συλλόγου. Ο Ιβιτς μίλησε μαζί του, έκρινε ότι πρόκειται για περίπτωση που μπορεί να έχει επιτυχία στην ΑΕΚ και τον πρότεινε στον Μελισσανίδη.

Αλλά κανείς δεν περίμενε ότι ο Κωστένογλου θα κατάφερνε να οδηγήσει την Ενωση μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά και σε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη. Αποτελέσματα που έκαναν την ΑΕΚ να ανακοινώσει επίσημα ως πρώτο προπονητή τον Ελληνα τεχνικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ