aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠλεύρης: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα συζητήσουμε για αύξηση πληρότητας»

Πλεύρης: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα συζητήσουμε για αύξηση πληρότητας»

Από τη… διαγωγή των ΠΑΕ και των φιλάθλων θα κριθεί για πόσο θα διαρκέσει το μέτρο του 10% πληρότητας στα γήπεδα με «ταβάνι» τους 1.000 θεατές, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως άφησε να εννοηθεί, το συγκεκριμένο μέτρο δεν πρόκειται να το πάρει πίσω η κυβέρνηση πριν τις 16 Ιανουαρίου, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθούν οι ομάδες και οι φίλαθλοι, αλλά και με το ποια θα είναι τότε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Έχουμε μια συνάντηση με την Super League (σ.σ. 13:30). Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, τέσσερις μήνες το πρωτάθλημα λειτουργεί κανονικά. Σε αντίθεση με άλλους χώρους όπως ήταν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι, όπου κατά βάση τηρήθηκαν τα μέτρα, το πρόβλημα ήταν ότι ενώ οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο για τους εμβολιασμένους, στην πραγματικότητα μετά δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο ως προς την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος ούτε μάσκες φορούσαν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαρκείας και ότι πολύς νεαρός κόσμος πήγε να εμβολιαστεί μόνο για να πηγαίνει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το δύσκολο μέτρο. Αν κι εφόσον με τα 1.000 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας. Θέλουμε όμως ως πολιτεία να δούμε ότι αυτό που γίνεται στα θέατρα και τα σινεμά να γίνεται και στα γήπεδα. Αν δούμε μια καλή ένδειξη στην τήρηση των μέτρων θα πάμε άμεσα σε πληρότητες που θα ικανοποιούν και τους φιλάθλους και τις ομάδες», πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ