aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πλατανιάς από πέρυσι!

Από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν, ξεκίνησε φέτος ο Πλατανιάς. Παίζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε μέσα στην Κέρκυρα με 1-0 και ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν πολύ νωρίς το σκορ, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς. Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βενέτης προσπάθησε να διώξει και έκανε «τσαφ», με τον Γιακουμάκη να επωφελείται και να «εκτελεί» από κοντά τον Κουτζαβασίλη (11’).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν και δεύτερο γκολ, ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και λίγο έλειψε να το πετύχουν σε δύο περιπτώσεις. Τη μία, ο Ντιμιτρόφσκι πρόλαβε με ωραίο τάκλιν τον σκόρερ, ενώ την άλλη ο Μανούσος βγήκε μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά έχασε το κοντρόλ. Από την άλλη μεριά, οι Φαίακες κατάφεραν να απειλήσουν μόλις μια φορά, αλλά το σκαφτό πλασέ του Επστάιν στο 41’ έδιωξε ο Σωτηρίου.

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα είχε την κατοχή, πίεσε για την ισοφάριση και είχε ορισμένες καλές στιγμές, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Μεγαλύτερη όλων στο 47’ όταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων, ο Τουράμ, πέρασε τον Βάντερσον και έκανε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του Κόντου μέσα από το «κουτί», μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Από τη στιγμή δε που ο Τσουράκης στο 61’ δεν αποβλήθηκε, γλυτώνοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Ντιόγκο, όπως και δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ζορμπάς από πλευράς Κέρκυρας και το ματς συνέχισε να παίζεται 11 εναντίον 11, οι Φαίακες δεν έδειχναν ικανοί να φθάσουν στην ισοφάριση. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ και ο Πλατανιάς μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα!

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ναζίμ (46’ Ντουαλά), Βενέτης, Ζορμπάς (75’ Γεωργακόπουλος), Γκόμες, Κόντος (68’ Γεωργίου), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (77’ Κάργας), Μανούσος (90’+2’ Ντίνας), Τσουράκης (64’ Ντεβέσα), Γιακουμάκης.

Γήπεδο: «Περιβόλια»

Διαιτητής:
Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ