aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠέταξε την ευκαιρία κόντρα στον Ατρόμητο ο ανώτερος Λεβαδειακός

Πέταξε την ευκαιρία κόντρα στον Ατρόμητο ο ανώτερος Λεβαδειακός

Σε δύσκολη θέση παραμένει ο Λεβαδειακός όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, αφού έφτασε πολύ κοντά σε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, παίρνοντας το προβάδισμα με γκολ του Βινίσιους στο 70’, αλλά είδε τους Περιστεριώτες να ισοφαρίζουν για το τελικό 1-1 στο 81’.

Οι Βοιωτοί έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ολοκληρώνοντας το ματς με 21 τελικές, αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που πήραν και αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος δεν έδειξε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά κατάφερε να φύγει από τη Λιβαδειά με την ισοπαλία και έτσι θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts, μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής τους.

Το ματς

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατότερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 8’, όταν ένα μακρινό σουτ του Νίκα κόντραρε στον Χατζηϊσαΐα και κατέληξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους ενώ ο Ατρόμητος δυσκολευόταν έστω να περάσει το κέντρο, με τον δυνατό άνεμο να επηρεάζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Στη μοναδική τελική του Ατρομήτου σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ο Έντερ σούταρε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, πολύ ψηλά άουτ, με τους Περιστεριώτες να ισορροπούν και να παίρνουν μέτρα στον αγωνιτικό χώρο μετά το πέρας 20 λεπτών. Στο 26’ ο Κλωναριδης αιφνιδίασε με σέντρα-σουτ τον Γκροφ, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Μετά το 30’ ο Λεβαδειακός ανέβασε ξανά ρυθμό, με τον Παζ να κάνει ωραία σέντρα για τον Σαχπεκίδη, αλλά η κεφαλιά του δεύτερου από καλή θέση ήταν άτσαλη και άστοχη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Πετράκη χάθηκε στο 33’, όταν ο Γιαννιώτας σούταρε με δύναμη, αλλά είδε τον Γιαννιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 40’ η κεφαλιά του Παζ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ στο 45’ Χάμοντ και Παναγιώτου έκαναν διαδοχικά σουτ πάνω σε σώματα αμυντικών.

Ανώτερος και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός, με τον Γερεμέγεφ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ στο 51’, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σαχπεκίδης σέντραρε και ο Γιαννιώτας έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, με την μπάλα να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς και έχασε μία ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο 68′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταμπό στο δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά του αμαρκάριστου Γερεμέγεφ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τελικά στο 70′ οι Βοιωτοί πήραν το προβάδισμα μετά από ένα ακόμα κόρνερ του Νταμπό και κεφαλιά του Βινίσιους, ο οποίος έστειλε την μπάλα ανάμεσα από Σαχπεκίδη, Έρλινγκμαρκ και Γιαννιώτη, για το 1-0!

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε ευκαιρία στο 77′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροτάριου, ο Γκροφ έκανε κακή έξοδο, αλλά ο Μαυρομμάτης δεν κατάφερε να σκοράρει μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 81′, όταν ο Ροτάριου σέντραρε ξανά, ο Ρομπάιγ έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Κιάρτανσον, ο οποίος είχε μπει στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Λεβαδειακός είχε μία ακόμα ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Σακό να εκτελεί απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση και τον Γιαννιώτη να μην αιφνιδιάζεται και να αποκρούει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λεβαδειακός (Πετράκης, 4-2-3-1): Γκροφ – Τσάπρας, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ – – Μεχία (85’ Μπελμόντ), Χάμοντ (46’ Νταμπό) – Παναγιώτου (46’ Γερεμέγεφ), Νίκας, Γιαννιώτας (61’ Σακό) – Σαχπεκίδης (76’ Βρακάς).

Ατρόμητος (Κόμαν, 4-3-3): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Μαυρομάτης, Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ (76’ Κιάρτανσον), Έντερ, Φριντγιόνσον (69’ Οικονομίδης) – Κλωναρίδης (46’ Ροτάριου), Τζαβίδας (69’ Κωτσόπουλος), Ρομπάιγ (81’ Τζοβάρας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ