aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠέρασε από το Αγρίνιο και έπιασε τετράδα ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Πέρασε από το Αγρίνιο και έπιασε τετράδα ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Έτοιμος για εξάδα και τα play-offs ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Γιαννιώτες με μια μεστή και καλή εμφάνιση έφυγαν με σπουδαίο διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, το τέρμα του Σνάιντερ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, στέλνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα – έστω και προσωρινά – στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 πόντους και στο +4 από τον έβδομο Άρη!
Από την άλλη, ο Παναιτωλικός που υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα του στο πρωτάθλημα παρέμεινε στη 10η θέση και τους 21 πόντους.

Το ματς
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μια μικρή υπεροχή καθώς είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλει τον ρυθμό του από νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πάντως ήρθε από τον Παναιτωλικό στο 14ο λεπτό, με το δυνατό σουτ του Καρέλη από δύσκολη γωνία να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Στιγμές αργότερα, το μακρινό βολέ του Χουχούμη μετά το διώξιμο των φιλοξενούμενων πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, κυκλοφορώντας την μπάλα κυρίως στο 1/3 του δικού του γηπέδου, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει σωστά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μελίσσα. Ο Ηλίας Μεταξάς χρειάστηκε να περιμένει 28 λεπτά για να δει την ομάδα του να κάνει την πρώτη της τελική, με το μακρινό αδύναμο σουτ του Καραχάλιου να μην ανησυχεί τον κίπερ του Παναιτωλικού.

Η «απάντηση» του Παναιτωλικού ήρθε στο 35′, με τον Μπαρμπόσα να προσπαθεί να απειλήσει από πολύ μακριά χωρίς τύχη. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όμως ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Καρέλης υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΣ «αδειάζοντας» παράλληλα τον Εραμούσπε, όμως το δυνατό του σουτ από καλή θέση πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΣ κατέγραψε τη δεύτερη τελική του, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα να φεύγει ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Διαφορετικό το σκηνικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την ομάδα του Αγρινίου να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει τα «ηνία» από τον ΠΑΣ. Παρά την ενέργεια και τη διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, η πρώτη καλή στιγμή των «καναρινιών» ήρθε στο 57′ με το άστοχο σουτ του Φλόρες.

Στο 59′, οι Γιαννιώτες απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη με το συρτό σουτ του Λώλη, στιγμές αφότου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο νεαρός επιθετικός, το κατάφερε ο Σνάιντερ στο 63ο λεπτό, βάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε θέση οδηγού! Μετά από δυνατό σουτ του Καραχάλιου, ο Μελίσσας έπεσε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε με γροθιές, αλλά ο Σνάιντερ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΣ!

Εξέλιξη που ανάγκασε τον Γιάννη Αναστασίου να ανακατέψει την τράπουλα και να ρίξει ό,τι μεσοεπιθετικό «όπλο» διέθετε στον πάγκο. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά έβαλε ακόμα και τον κεντρικό αμυντικό, Βργκοτς, στην κορυφή της επίθεσης, ώστε να εκμεταλλευτεί το ύψος του!

Παρά την πίεση που άσκησαν στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ισοφάριση, καθώς πέρα από το σουτ του Ντίας στο 73′, αλλά και την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Χουχούμη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δεν παρουσίασαν κάτι άλλο αξιόλογο στο φινάλε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ