aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 1-0: Με Περέα, όλα είναι ξανά ωραία!

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 1-0: Με Περέα, όλα είναι ξανά ωραία!

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» από την πλευρά του έψαχνε τον Περέα που παρουσιάζονταν δραστήριος και στο 14′ απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μισού, όταν ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε το σουτ του Λιάσου και μετά ο Τσιγκρίνσκι έβαλε την κόντρα στο νέο του Κολομβιανού που πήρε το «ριμπάουντ». Ο Ουκρανός στόπερ πιστώθηκε σε αυτό το διάστημα ακόμη 2 κομβικά stop (σε Περέα, Μιλιντσεάνου), ενώ στα τελευταία λεπτά υπήρξαν αρκετές διακοπές και ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα.

Η είσοδος του Μορέιρα και η σούπερ εκκίνηση του ΠΑΣ
Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο ΠΑΣ με την είσοδο του Μορέιρα άλλαξε το ένα του «φτερό», κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως του έδωσε απόλυτη υπεροχή στα πρώτα λεπτά, ενώ για την ιστορία η αλλαγή ήταν αναγκαστική! Από το 46′ μέχρι και το 54′ οι γηπεδούχοι πατούσαν με ευκολία στα καρέ του Ιωνικού, οι γραμμές των φιλοξενουμένων είχαν μεγάλη απόσταση, ο Χουτεσιώτης σε 1-2 περιπτώσεις επενέβη καταλυτικά, αλλά τελικά οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ.

Πιο συγκεκριμένα στο 51′, όταν ο Μορέιρα έπαιξε γρήγορα/έξυπνα στον κενό χώρο για τον Μιλιτσεάνου που σούταρε, ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε, αλλά ο Περέα πήρε το «ριμπάουντ» και ανενόχλητος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μεγάλη ευκαιρία ο Λένις και… τέλος
Αμέσως μετά ο Ιωνικός έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 56′ ο Αοσμαν «κέρδισε» τις κόντρες και κράτησε την κατοχή μέσα στα καρέ του Σούλη, έστρωσε στον Λένις που από πλεονεκτική θέση και μόνος του πλάσαρε ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα (59′) οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίζουν φουλ επίθεση με την είσοδο των Τουράμ, Μάντζη, Καμπράλ και ο αγώνας απέκτησε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Ο Ιωνικός κρατούσε μπάλα, μετέφερε τη «δράση» στο μισό του ΠΑΣ αλλά δεν «δημιουργούσε». Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους διαχειρίζονταν το παιχνίδι και μάλιστα παρουσιάζονταν απειλητικοί στην «κόντρα», όπου θα μπορούσαν να βρουν και 2ο γκολ με τους Μιλιντσεάνου ή Περέα. Η ουσία όμως είναι πως στο τελευταίο μισάωρο κράτησαν με σχετική άνεση το μηδέν παθητικό, που ήταν για εκείνους και το μεγάλο ζητούμενο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσμπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (46′ Μορέιρα), Περέα (90’+1′ Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82′ Μίνα).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (74′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις (59′ Μάντζης), Αοσμαν, Κιάκος (59′ Καμπράλ), Μάναλης (59′ Μάναλης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ