aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαρέμειναν αήττητοι σε ασύλληπτη ματσάρα ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ!

Παρέμειναν αήττητοι σε ασύλληπτη ματσάρα ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ!

ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη ματσάρα, όχι της αγωνιστικής (4ης), αλλά ίσως και του πρωταθλήματος μέχρι τώρα!

Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια άνοιξε το σκορ στο 12′ με το πέναλτι του Νέιρα, οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν στο 22′ με τον Μιλιντσεάνου και στη συνέχεια έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, προκειμένου να πάρουν την πρώτη τους νίκη, αλλά κάτι η αστοχία -κυρίως του εξαιρετικού, αλλά και μοιραίου Μορέιρα- κάτι ο «κέρβερος» Επασί, δεν τους το επέτρεψαν.

Από την άλλη, οι Κρητικοί, που έσπασαν το αήττητο ρεκόρ από τον Απρίλιο του 1986 έως τον Νοέμβριο, μένοντας σε 11ο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα, έπαιξαν εξαιρετικά στην κόντρα, με τον Λάμπρου σε μεγάλα κέφια και θα μπορούσαν ακόμη και να φύγουν με το «διπλό» από τους «Ζωσιμάδες», έχοντας και δοκάρι με το σουτ από τα 40 μέτρα του Ντουρμισάι στο 72′!

Το ματς

Πιο ζωηρός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΣ, έκλεισε τον ΟΦΗ στα καρέ του, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, αλλά τα σουτ των Μορέιρα και Κάργα δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Επασί. Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, όμως, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Λοντίγκιν, χτύπησε σαν… κόμπρα από το πουθενά, με τον Λάμπρου να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, να ανατρέπεται από τον Εραμούσπε και τον Νέιρα να ευστοχεί στο πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τους Κρητικούς στο 12′. Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα, το οποίο και αφιέρωσε στους σεισμόπληκτους Κρητικούς.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό μοτίβο, με τον ΟΦΗ να επιστρέφει στην άμυνα, αλλά παίζοντας στην «κόντρα» για σεμινάριο, όντας εξαιρετικά επικίνδυνος όταν οι παίκτες του «κατέβαιναν» τη σέντρα. Στο 19′ ο Επασί πρόσθεσε ακόμα μία μεγάλη απόκρουση στο βιογραφικό της παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα, στην αμέσως επόμενη φάση ο Βαν Ντούινεν έφυγε στην κόντρα μετά από πάσα του Νέιρα, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο… χαμός ολοκληρώθηκε -προσωρινά- στο 22′. Ο Μιλιντσεάνου έκανε ωραία ενέργεια, σούταρε και νίκησε αυτήν τη φορά τον Επασί για το 1-1! Ο ΠΑΣ από εκεί και πέρα ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 39′ είχε την ευκαιρία να φέρει «τούμπα» την κατάσταση, αλλά η κεφαλιά του Περέα από τη σέντρα πάρε-βάλε του Σάλιακα (μία από τις… άπειρες του 25χρονου δεξιού μπακ) έφυγε λίγο άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τη 14η τελική στο ματς(!), και τον Σνάιντερ να πετάει την μπάλα -και την ευκαιρία- σχεδόν έξω από το γήπεδο, από πλεονεκτική θέση, μετά το γύρισμα του… Σάλιακα! Ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος, κλείνοντας και πάλι τον ΟΦΗ στα καρέ του και μέχρι το 70′ είχε απίστευτες ευκαιρίες, προκειμένου να πάρει το προβάδισμα!

Στο 56′, από νέα απίθανη σέντρα του Σάλιακα, η κεφαλιά του Κάργα έφυγε μόλις άουτ, το ίδιο συνέβη και στη φάση καρμπόν -από κόρνερ αυτήν τη φορά- του 61′, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, στο 60′, ο Επασί έκανε την απόκρουση του αγώνα, λέγοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο τετ-α-τετ του Μορέιρα, ενώ ο Αφρικανός εξτρέμ, που ήταν εξαιρετικός, αλλά και… μοιραίος, όπως αποδείχθηκε, δεν μπόρεσε να πλασάρει στο 70′ μετά το νέο «σερβίρισμα» του MVP Σάλιακα. Και αφού ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να βρει το γκολ, παραλίγο να το… βρει ο ΟΦΗ στο 72′! Ο Ντουρμισάι είχε μία απίθανη έμπνευση, σουτάροντας από τα 40 μέτρα, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να προσθέτουν άλλη μία ευκαιρία, στο 80′, στο ενεργητικό τους. Η ματσάρα των Ιωαννίνων έληξε ισόπαλη 1-1 και οι δύο ομάδες συνεχίζουν αήττητες στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (90’+4′ Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78′ Τριάδης), Μορέιρα

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης (56′ λ.τρ. Διαμαντής, λ.τρ. 65′ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83′ Σελίμοβιτς), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (65′ Ντε Γκούζμαν), Βαν Ντούινεν (84′ Γρίβας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ