aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠΑΟΚάρα με... τρέλα στο μυαλό και στους «8» (vid)

ΠΑΟΚάρα με… τρέλα στο μυαλό και στους «8» (vid)

Ξανάγραψε ιστορία ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε (1-2) και εκτός έδρας έδρας τη Γάνδη και σε συνδυασμό και με το 1-0 της Τούμπας τσέκαρε το εισιτήριό του για τους «8» του Europa Conference League, συνεχίζοντας στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά και πρώτη μετά από 48 χρόνια (κόντρα στη Μίλαν τότε για το Κύπελλο Κυπελλούχων).

Οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν μεγάλη πίεση σε σημαντικά κομμάτια του αγώνα. Ωστόσο, πήραν… άριστα-δέκα στην αξιοποίηση των στατικών φάσεων σκοράροντας δις κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Κρέσπο σε φάση διάρκειας στο 20′ και ο Αουγκούστο με σουτάρα στο 77′ οι σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ντεπουάτρ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 40′. Εκπληκτική η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στις εξέδρες της «Ghelamco Arena». Αρχηγική εμφάνιση από τον Βιεϊρίνια που αγωνίστηκε μπαταρισμένος αρνούμενος να γίνει αλλαγή!

Διαβάστε επίσης: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference

Το ματς

Όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Αυτή τη φορά, οι Βέλγοι υπερφόρτωναν την περιοχή του «δικεφάλου του Βορρά» αξιοποιώντας τα λάθος μαρκαρίσματα από τα χαφ των φιλοξενούμενων. Μαζεμένες οι φάσεις για τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τισουντάλι. Στο 6′ ο απόλυτος σταρ των γηπεδούχων (ήταν ανέτοιμος και δεν άρχισε βασικός στη Θεσσαλονίκη) πάτησε περιοχή, με το φαλτσαριστό του σουτ να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 8′ δεν έπιασε καλά το γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 9′ ο Ίνγκασον τον πρόλαβε και έδιωξε πριν απειλήσει.

Η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 11′, με το μακρινό σουτ του Αουγκούστο να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Για να φτάσουμε στο 20′, όταν από δεύτερο διαδοχικό κόρνερ και φάση διαρκείας (γύρισμα Σβαμπ, προσπάθεια για προβολή από τον Ίνγκασον και κόντρα) ο Κρέσπο σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής ανοίγοντας το σκορ (0-1) για τους Θεσσαλονικείς. Η Γάνδη φώναξε στο 31′ για πέναλτι, με το ριπλέι να δικαιώνει τους ανθρώπους, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρέσπο.

Εάν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ισορροπούν την κατάσταση, οι Βέλγοι αύξησαν εκ νέου την πίεσή τους. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τα γυρίσματα (παράλληλα και μη) της Γάνδης. Κάτι που πλήρωσαν στο 40′, όταν ο Σαμουάζ έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Ντεπουάτρ να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους στο ύψος της μικρής περιοχής, για να σκοράρει με κεφαλιά (1-1).

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο σκόρερ Κρέσπο αντιμετώπιζε πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους, με τον Μιχάι να τον αντικαθιστά. Η Γάνδη άρχισε και πάλι με μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 47′ ο Σαμουάζ βρέθηκε ολομόναχος στη γωνία της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ (ύστερα από ακόμα ένα γέμισμα), αλλά ευτυχώς για τον «δικέφαλο του Βορρά» η προβολή του κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Άκμπομ στο τετ-α-τετ στο 49′.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ελληνική ομάδα άρχιζε να ισορροπεί εκ νέου. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Λουτσέσκου, ο οποίος έπαιξε με τέσσερα μπακ από ένα σημείο και έπειτα (μπήκαν οι Σίντκλεϊ και Τέιλορ αντί των Μπίσεσβαρ και Μουργκ, αντίστοιχα). Μάλιστα, μετά το 70′ ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί, κάτι που εξαργύρωσε στο 77′ φάση δουλεμένη στην προπόνηση! Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ, βρίσκοντας τον Αουγκούστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, από όπου ο Βραζιλιάνος χαφ έπιασε μονοκόμματη σουτάρα που κατέληξε στην κάτω δεξιά γωνία!
Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν και για τρίτο γκολ. Δεν το βρήκαν, αλλά δεν το δέχθηκαν σφραγίζοντας την ιστορική πρόκριση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ – Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (85′ Όλσεν) – Κουμς, Ογιούσου – Σαμουάζ (85′ Φορτούνα), Οφόε (82′ Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82′ Μπεζούς) – Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Βιεϊρίνια – Τσιγγάρας, Σβαμπ (85′ Μιτρίτσα) – Μουργκ (70′ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57′ Σίντκλεϊ) – Άκπομ (86′ Τσόλακ).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ