aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΠΑΟΚ… με ένα όνειρο τρελό

Αντιμέτωπος με μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Απόψε (21:30, Cytavision Sports 1) αντιμετωπίζει στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» τον Άγιαξ στη ρεβάνς του 2-2 της Τούμπας με… έπαθλο την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Φυσικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είναι φαβορί. Κάτι όμως η καλή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, κάτι το γεγονός ότι ο Άγιαξ δεν είναι ακόμη φορμαρισμένος, κάτι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν χάσει ποτέ στο Άμστερνταμ (μετρώντας ισάριθμα 1-1), κρατούν ζωντανό το όνειρο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του και είναι αρκετά πιθανό να αιφνιδιάσει με τις επιλογές του. Ο Πασχαλάκης θα είναι σίγουρα στο τέρμα, αλλά από στα υπόλοιπα μετόπισθεν υπάρχουν ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται ο Κρέσπο να παίξει αριστερό μπακ και να αρχίσει δίπλα στον Βαρέλα ο Ίνγκασον, ενώ ο Μάτος θα είναι σίγουρο στο δεξί άκρο της άμυνας. Στον άξονα σίγουρος είναι ο Εσίτι, που όμως είναι πιθανό να πλαισιωθεί όχι από τον Ελ Καντουρί, αλλά από τον Ντόουγκλας. Ο Ζαμπά σε θέση δεξιού χαφ είναι σίγουρος, όπως και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, αλλά οι άλλες δύο θέσεις είναι «ανοιχτές». Ο Πέλκας μπορεί να παίξει είτε αριστερό χαφ, είτε πίσω από τον Άγγλο φορ, αλλά δεν είναι απίθανο στο πρώτο σενάριο ο Σφιντέρσκι να είναι ο δεύτερος επιθετικός. Πιθανότατα, δε, ο Μπίσεσβαρ να είναι στον πάγκο και να έρθει από εκεί για να αλλάξει το ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα του Άγιαξ, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Ο Ονάνα θα είναι στο τέρμα, με τους Σουρς και Μαρτίνες στο κέντρο άμυνας, ο Ταλιαφίκο θα είναι αριστερό μπακ και ο Φέλτμαν στο δεξί άκρο άμυνας. Στο κέντρο πιθανότατα θα βρίσκονται οι Μαζράουι (υποψήφιος και ο Μαρίν), Μπλιντ και Φαν Ντε Μπέικ, ενώ μπροστά λογικά ο Νέρες θα προτιμηθεί από τον Ντόλμπεργκ δίπλα στους σταθερούς Τάντιτς και Ζίγιες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Κρεγκ Πόουσον. Ο 40χρονος Άγγλος ρέφερι έχει βρεθεί ήδη αρκετές φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Στις 3/8/2017 ήταν στο Καμπάλα-Παναθηναϊκός 1-2 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 7/12/2017 διηύθυνε το Αούστρια-ΑΕΚ 0-0 για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης, ενώ στις 14/2/2019 διαιτήτευσε στο Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2 για τους «32» του Europa League. Επίσης, στις 28/3/2017 είχε «σφυρίξει» στο U19 παιχνίδι Ελλάδα-Ολλανδία 0-0 για την Elite Round.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του 2.100 φιλάθλους. Εφόσον προκριθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά», θα αναμετρηθεί με το νικητή του Καραμπάγκ-ΑΠΟΕΛ, με τους Αζέρους να έχουν προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς στην Κύπρο. Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι σε Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Ντάνταλκ, με την πρώτη να έχει κερδίσει 1-0 στην Τσεχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ