aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι «Δικεφάλων» καθοριστικό στη μάχη του τίτλου!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ένα ντέρμπι «Δικεφάλων» καθοριστικό στη μάχη του τίτλου!

Το μεγάλο ντέρμπι των «Δικεφάλων» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα διεξαχθεί απόψε (21:00) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής των playoffs της φετινής Stoiximan Super League και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη συναρπαστική μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, παραμένοντας στο… κόλπο και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του να στεφθεί πρωταθλητής. Έρχεται στην αποψινή αναμέτρηση με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού πριν τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων επικράτησε 2-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παρότι βρέθηκε να χάνει από το 12ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ στο 68’ και το 74’. Έτσι, πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει να ηττηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε φιλοξενηθεί από την αποψινή του αντίπαλο στην «OPAP Arena».

Στα αγωνιστικά, ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Άρη και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του για την αποψινή αναμέτρηση, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νάσμπεργκ και Κούρτιτς. Εκτός έμεινε και ο Κεντζιόρα που υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και θα μείνει στα… πιτς για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Απών και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ταξίδεψε στο εξωτερικό με ειδική άδεια για προσωπική του υπόθεση.

Όσο για την ΑΕΚ, παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Παναθηναϊκό και την κορυφή. Το ντέρμπι κορυφής με τους «πράσινους» για την προηγούμενη αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια έμεινε στο ισόπαλο 0-0, ενώ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχε ηττηθεί με 3-1 στην έδρα της από τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση θα αναγκαστεί να παραταχθεί στο αποψινό μεγάλο ντέρμπι χωρίς τον Μουκουντί, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Τομ Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες. Από τη άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει κανονικά στη διάθεσή του Λιβάι Γκαρσία, Βίντα και Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις των «κίτρινων» από την Παρασκευή.

Στις δύο πρώτες συναντήσεις τους για τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 στην «OPAP Arena», χάρης τα γκολ των Λιβάι και Γκατσίνοβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το ίδιο σκορ στην Τούμπα τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας για σκόρερς τους Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι. Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ