aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός: Στο τριφύλλι ως δανεικός ο Περέα

Παναθηναϊκός: Στο τριφύλλι ως δανεικός ο Περέα

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο και δη καλοκαιρινή, υπάρχουν ιστορίες που δεν βλέπουν μεμιάς το φως της δημοσιότητας, αλλά βγαίνουν προς τα έξω μετά από καιρό. Ιστορίες που περιλαμβάνουν «σύνθετες» συμφωνίες ομάδων και κινήσεις προς την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση των άμεσα εμπλεκόμενων.

Μία τέτοια ιστορία ακουμπάει και το παρασκήνιο της περσινής μεταγραφής του Χουάν Χοσέ Περέα στον Παναθηναϊκό. Ο οποίος, εν αντιθέσει με ό,τι πίστευαν όλοι (πλην όσων ενεπλάκησαν στο deal) δεν αποκτήθηκε από το τριφύλλι στις 28 Αυγούστου 2019 ως ελεύθερος από την Πόρτο, αλλά με καθεστώς διετούς δανεισμού, με οψιόν αγοράς. Όχι όμως από τους δράκους, αλλά από την πρώτη ομάδα του στην Κολομβία.

Μπερδευτήκατε; Λογικό… Το Sport24.gr θα επιχειρήσει να βάλει το όλο θέμα σε μία σειρά.

Όταν ο Σπύρος Μαραγκός, ως σκάουτ των πράσινων εισηγήθηκε θερμά προς τον Νίκο Νταμπίζα το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού, υπήρχε ένα βασικό αγκάθι για τους πράσινους, που δεν ήταν σε θέση να απλωθούν στο οικονομικό. Τα τροφεία του Περέα, τα οποία έφταναν τις 180.000 ευρώ κι έπρεπε να μοιραστούν με συγκεκριμένα ποσοστά στις Εσκοφουτουπέρ (την πρώτη ομάδα του 20χρονου επιθετικού), τη Σάλτσμπουργκ (στην Ακαδημία της ομάδας έμεινε σχεδόν για δύο χρόνια) και στην Πόρτο.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, αφού εξασφάλισε με τη συνεργασία του εκπροσώπου του παίκτη την ελευθέρας του από την Πόρτο, αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη ντρίμπλα, προκειμένου να γλιτώσουν οι πράσινοι, έστω και για μία διετία, τα χρήματα των τροφείων του Περέα.

Συγκεκριμένα, με το που έμεινε ελεύθερος ο Κολομβιανός, επέστρεψε στην Εσκοφουτουπέρ, η οποία απέκτησε ξανά (τύποις) τα δικαιώματά του και τον παραχώρησε εν συνεχεία στον Παναθηναϊκό με διετή δανεισμό και οψιόν αγοράς, αντί ενός χαμηλού ποσού, λίγο πάνω απ’ τα χρήματα που θα πρέπει να εισπράξει -αναλογικά- η κολομβιανή ομάδα ως μερίδιό της στα τροφεία.

Η εν λόγω οψιόν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί έως την 31η Μαΐου, ενώ όπως αναφέρουν οι Κολομβιανοί, εάν ο Παναθηναϊκός επιλέξει για να σπάσει νωρίτερα τον δανεισμό, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό ως αποζημίωση («πέναλτι»).

Ο Παναθηναϊκός κοινώς, πήρε ένα χαμηλό ρίσκο, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη οδό και πλέον η μπάλα είναι στα πόδια του Περέα, ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει στροφές στην προετοιμασία και στο υπόλοιπο της σεζόν, για να πείσει τους Ρόκα και Πογιάτος να εισηγηθούν την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του, με ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την Εσκοφουτουπέρ. Κάτι που εφόσον γίνει, θα οδηγήσει και στην πληρωμή των αντίστοιχων (αναλογικών) τροφείων και προς τις Σάλτσμπουργκ και Πόρτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ