aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός - ΟΦΗ: Ο ένας με στόχο ακόμα μια γιορτή, ο άλλος να του τη…...

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Ο ένας με στόχο ακόμα μια γιορτή, ο άλλος να του τη… χαλάσει!

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ συγκρούονται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (17:15), στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι εντυπωσιακοί μέχρι τώρα στην έδρα τους «πράσινοι» θέλουν να στήσουν άλλο ένα σόου για τον κόσμο τους στην κατάμεστη -σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- όπως αναμένεται Λεωφόρο, τη στιγμή, ωστόσο, που οι Κρητικοί «κατεβαίνουν» στην Αθήνα με στόχο τη… ζημιά!

Το «τριφύλλι» προέρχεται στο πρωτάθλημα από το ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα, όπου «βρήκε» το πρώτο του εκτός έδρας γκολ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα, αλλά και από τη μεγάλης σημασίας νίκη-πρόκριση μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο απέναντι στον Ατρόμητο, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πανηγυρίζει για παρθενική φορά φέτος -και 1η μετά από 12 αποτυχημένες προσπάθειες- μακριά από το «κάστρο» της. Ακριβώς τέτοιο είναι το «Απόστολος Νικολαϊδης»!

Στο γήπεδό του, ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά ασταμάτητος! Έχει μόνο νίκες (3Χ3) και μάλιστα εμφατικές, καθώς έχει σαρώσει 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, 5-1 τον Βόλο και 4-1 τον Ιωνικό! Μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ κρατούν το απόλυτο στην έδρα τους ως τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 14 γκολ του στη σεζόν, τα 13 τα έχει πετύχει στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» καλούνται, λοιπόν, να φορέσουν και πάλι τα… καλά τους, έχοντας και ψυχολογία μετά το πρώτο «διπλό», και να κάνουν το 4Χ4. Απέναντι σε μία ομάδα, όμως, όπως είναι αυτή του Νίκου Νιόπλια, που είναι πολύ σκληρό καρύδι!

Ο ΟΦΗ δεν πάει για… τουρισμό στην Αθήνα. Κάθε άλλο! Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα, η οποία είναι αήττητη μακριά από την Κρήτη! Η άλλη αήττητη ομάδα στα εκτός έδρας -και συνολικά στο πρωτάθλημα- είναι ο Ολυμπιακός. Από τους συνολικά 8 βαθμούς του, λοιπόν, ο ΟΦΗ έχει μαζέψει τους 5 στον Άρη (0-0), στα Γιάννενα (1-1) και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (1-2), εκεί, εξάλλου, όπου πέτυχε και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη, επίσης, νίκησε στην Πρέβεζα και τον Αχέροντα Καναλακίου και προκρίθηκε στο Κύπελλο, αφού ενδιάμεσα παραχώρησε 0-0 στη Λαμία.

Αξίζει να σημειωθούν και τα εξής εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, στοιχεία, που έχουν να κάνουν με την προϊστορία: Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, αφού είχε χάσει έξι από τα οκτώ προηγούμενα επίσημα. Αριθμός πολύ μεγάλος, αν δει κανείς συνολικά την ιστορία τους. Το «τριφύλλι» κέρδισε τα δύο τελευταία ως γηπεδούχος, αφού ο ΟΦΗ τού είχε κάνει τρία διαδοχικά «διπλά», και να σκεφτεί κανείς ότι από το 1968, που έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, ο ΟΦΗ έχει όλες και όλες τέσσερις νίκες εκτός έδρας: Μία το 1987, με το θρυλικό 2-5, μία το 2014 και δύο το 2019!

Δεν έχουν ισοπαλία, δε, οι δύο ομάδες στα 10 τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο, μετά το 2-2 τον Φεβρουάριο του 2007.

Η προϊστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 54
Ισοπαλίες: 22
Νίκες ΟΦΗ: 12

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 33
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΟΦΗ: 4

Τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι δύο: Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, φυσικά, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα τέτοιο παιχνίδι, και αυτό γιατί είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που έχει διατελέσει παίκτης και προπονητής και στους δύο σημερινούς αντιπάλους. Μάλιστα, με τον Παναθηναϊκό έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα και με τους δύο ρόλους. Και το δεύτερο πρόσωπο είναι ο απίθανος Καρλίτος, που με οκτώ γκολ είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης και στο Κύπελλο. Πραγματικά… on fire ο Ισπανός, μένει να δούμε αν θα «ματώσει» και το απόγευμα τα δίχτυα!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθέσεις, στον Παναθηναϊκό υπάρχει η αίσθηση πως δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές στην 11άδα, με τους: Μπρινιόλι στην εστία, τους Χουάνκαρ ή Σάντσες στο αριστερό άκρο της άμυνας (ανάλογα με την κατάσταση του πρώτου μετά το χτύπημα στη γάμπα στο ματς με τον Ατρόμητο, αν και είναι έτοιμος), τον Κώτσιρα δεξιά και τους Βέλεθ-Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ θα παίξουν οι Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, ενώ στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Καρλίτος θα είναι οι Βιτάλ, Παλάσιος και Χατζηγιοβάννης.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ αναμένεται να παραταχθεί σε ένα 4-3-3, με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, τους Μαρινάκη-Βούρο-Διαμαντή-Κοροβέση στην άμυνα, τους Μεγίαδο, Νέϊρα, Γκαγιέγος στο κέντρο και τους Λάμπρου, Φαν Ντούινεν, Τοράλ στην επίθεση.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας Βέλεθ, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ, Παλάσιος, Χατζηγιοβάννης, Καρλίτος

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Κοροβέσης, Μεγίαδο, Νέιρα, Γκαγιέγος, Λάμπρου, Φαν Ντούινεν, Τοράλ

Διαιτητές: Γκορτσίλας (Κούλα Χασάν, Ι. Δημητριάδης, 4ος Παπαπέτρου, VAR: Τζοβάρας, Κωνσταντίνου)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ