aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός: Ο παιδαγωγός Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός: Ο παιδαγωγός Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι έδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ποντάρει πολλά πάνω στον Σέρβο προπονητή, για την επιστροφή της ομάδας στον πρωταθλητισμό μετά την χειρότερη σεζόν του συλλόγου τα τελευταία 25 χρόνια!

Ο 59χρονος κόουτς πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει πάρει τεχνικός την τελευταία δεκαετία και είναι λογικό να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο αυτής της-πρώτης του- προετοιμασίας, εδώ στο Χορστ της Ολλανδίας.

Πως δουλεύει ο Ιβάν; Πως συμπεριφέρεται στους παίκτες του; Τι λένε εκείνοι για τον νέο τους προπονητή και ποιος ο ρόλος των συνεργατών του;

Σαν τον δάσκαλο στην τάξη
Ο Ιβάν σε κάθε προπόνηση θα συμπεριφερθεί σαν παιδαγωγός. Είναι παρών σε όλες τις ασκήσεις, είναι δίπλα στους παίκτες του σε όλο το πρόγραμμα και η νοοτροπία του είναι σαν του δάσκαλου μέσα στην τάξη. Με ήρεμο τόνο και πάντα με λεπτομέρειες και επιχειρήματα εξηγεί στους ποδοσφαιριστές του τι ζητά από εκείνους, τους δείχνει ακόμη και με μικρούς κώνους τις κινήσεις που ζητά και κάθε προπόνηση είναι και ένα καινούριο μάθημα. Εξάλλου, καμένη γη παρέλαβε από τον προκάτοχο του και έχει μπροστά του αρκετή δουλειά.

Όταν, βέβαια, έχει πει το ίδιο πράγμα δέκα φορές και δεν το βλέπει να γίνεται, τότε η αντίδραση του έχει δύο δρόμους. Η μία είναι αυτή της μητρικής γλώσσας. Φωνές στα σερβικά, τα οποία μπορεί να καταλάβει μόνο ο ίδιος. Λογικά… γαλλικά αλλά δεν παίρνουμε και όρκο. Ο άλλος δρόμος είναι εκείνος των έντονων παρατηρήσεων είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, αναλόγως ποιος έχει κάνει το χοντρό λάθος. Καρότο και μαστίγιο, δηλαδή.

Ακόμη και στο ξενοδοχείο χρησιμοποιεί την ίδια τακτική. Υπάρχουν οι στιγμές που είναι και εκείνος άνθρωπος πάνω από όλα, υπάρχουν και άλλες στιγμές που θα επιβάλλει την πειθαρχία και την σοβαρότητα, όταν δεν κάτι που δεν ταιριάζει σε αυτά που επιθυμεί να βλέπει.

Η σημασία των τετ α τετ
Στο τέλος κάθε προπόνησης ο Ιβάν πάντα θα πιάσει έναν ή δύο ποδοσφαιριστές ξεχωριστά και για περίπου δέκα λεπτά θα τους κάνει ιδιαίτερο φροντιστήριο για όσα θέλει από εκείνους, θα τους μιλήσει για την εικόνα τους στις προπονήσεις. Ο έμπειρος κόουτς παρατηρεί τα πάντα. Όλα. Δεν του ξεφεύγει τίποτα. Παρακολουθεί ακόμη και την προπόνηση των τερματοφυλάκων, ώστε να έχει την άποψη του και εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό του προγράμματος για να περάσει την φιλοσοφία του.

Έχει κερδίσει τους παίκτες
Από έναν προπονητή απρόσωπο, που δούλευε με κανόνες και λογικές 80s, ζητούσε αντιποδόσφαιρο και είχε στο πλευρό του έναν τύπο(Κουζνέτσοφ) που τσακώθηκε ακόμη και με τα… ποτιστικά στο Κορωπί, στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που λειτουργεί ως δάσκαλος, δουλεύει σύγχρονα, προσπαθεί να περάσει μια φιλοσοφία ταιριαστή στον Παναθηναϊκό και έχει δίπλα του ένα επιτελείο με γνώση, εμπειρία και ποδοσφαιρική παιδεία.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είδαν το… φως το αληθινό και έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα για τον Σέρβο τεχνικό. Ομάδες που παίζουν και για τον προπονητή τους, είναι ομάδες υγιείς και ο 59χρονος προπονητής έχει καταφέρει να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές. Τόσο για την συμπεριφορά του εντός και εκτός προπονήσεων όσο και για αυτό που θέλει να δημιουργήσει πάνω στο χορτάρι την σεζόν που έρχεται.

Δίνει χώρο στους συνεργάτες
Χρήστος Κόντης, Νίκος Κολομπούρδας, Πρέντραγκ Έρακ. Με… αρχηγό τον Κόντη, οι άμεσοι συνεργάτες του Ιβάν έχουν τον χώρο να δουλέψουν, αναλαμβάνουν κομμάτια των προπονήσεων και ο προπονητής του Παναθηναϊκού τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Το επιτελείο του Γιοβάνοβιτς έχει την απαραίτητη χημεία, είναι απόλυτα ταυτισμένο με τον έμπειρο κόουτς και όλοι μαζί λειτουργούν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή μαζί με τον γυμναστή, Δημήτρη Δανιηλίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργο Μουντάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ