aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός - Λαμία: Πρόβα… ημιτελικών με το μυαλό μόνο στο πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός – Λαμία: Πρόβα… ημιτελικών με το μυαλό μόνο στο πρωτάθλημα

Στη Λεωφόρο κοντράρονται το μεσημέρι της Κυριακής (13/2, 15:30) οι Παναθηναϊκός και Λαμία, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 1. Σε μια, κατά κάποιον τρόπο, «πρόβα» για το επικείμενο διπλό συναπάντημά τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Βέβαια, αμφότερες οι ομάδες τη δεδομένη στιγμή «καίγονται» για βαθμούς, με αποτέλεσμα το μυαλό τους να είναι μόνο στο πρωτάθλημα!

Σε ό, τι αφορά την πλευρά των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» προέρχονται από τρεις σερί ήττες στη Λίγκα -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια- με τελευταία το 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παιχνίδι βέβαια στο οποίο έχουν και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Πλέον, βρίσκονται στην 6η θέση (30β.), όντας στο +1 από τον 7ο Άρη και ως εκ τούτου ψάχνουν το «τρίποντο» που θα κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο… οριακή την κατάσταση, επαναφέροντάς τους ταυτόχρονα και στην τετράδα.

Από την άλλη, η ομάδα της Φθιώτιδας (12η, 18β.) την περασμένη Πέμπτη (10/2) ηττήθηκε 3-1 στην έδρα του Ατρομήτου (μετά από πέντε σερί ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα) και είδε την απόστασή της από τους προτελευταίους Περιστεριώτες να μειώνεται στους πέντε βαθμούς (έχοντας και αγώνα περισσότερο).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή του Παναθηναϊκού τους Αλεξανδρόπουλο και Κώτσιρα, κρίνοντας ότι είναι ανέτοιμοι. Εκτός είναι για άλλο ένα παιχνίδι ο Μαουρίσιο, ενώ στην αποστολή είναι οι Βαγιαννίδης, Γκατσίνοβιτς και Κουρμπέλης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ.

Στο στρατόπεδο της Λαμίας, ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Προβυδάκη και Σαραμαντά, καθώς και στον τραυματία Μανούσο.
Η αποστολή της Λαμίας: Γκαραβέλης, Πενταράκης, Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βύντρα, Νινούα, Μαζουλουξής, Τζανδάρης, Νούνιες, Τιρόνε, Σιμόν, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Αραμπούλι, Καραμάνος, Μπανγκουρά, Βέλλιος, Τσούκαλος, Μανουσάκης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος.

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης, Τάιρον, Μπανγκουρά, Αραμπούλι.

Διαιτητική ομάδα: Γκορτσίλας (Κολοσιώνης, Ι. Δημητριάδης, 4ος Κουτσιαύτης, VAR: Μιγκέλ, Χριστάκογλου)

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 3-1 (35′ Αραμπούλι – 56′ Λούντκβιστ, 86′ πέναλτι Μακέντα, 87′ Μαουρίσιο), με τον αγώνα να διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Λαμίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ