aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός και… εκτός έδρας, ξέρανε τον Ιωνικό με γκολάρα Αϊτόρ

Παναθηναϊκός και… εκτός έδρας, ξέρανε τον Ιωνικό με γκολάρα Αϊτόρ

Δραπέτευσε από τη Νίκαια ο Παναθηναϊκός με ήρωα Αϊτόρ! Οι «πράσινοι», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1, επικράτησαν 1-0 επί του Ιωνικού χάρη στην γκολάρα του Ισπανού εξτρέμ στο 38′. Έτσι έφτασαν στο δεύτερο «διπλό» τους στο πρωτάθλημα, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση τους στην τετράδα.

Έβαλε δύσκολα στο «τριφύλλι» ο αξιόμαχος Ιωνικός, ο οποίος είχε περισσότερες τελικές αλλά και δοκάρι με τον Μύγα στο 48′. Εντέλει, ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την 5η σερί τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο -3 από την 3η ΑΕΚ (ματς λιγότερο) ο 4ος Παναθηναϊκός (30β.), ο οποίος βρίσκεται στο +3 από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα και στο +4 από τον 6ο ΟΦΗ (ματς περισσότερο). Παρέμεινε στη 12η θέση (14β.) ο Ιωνικός, ο οποίος είναι στο +4 και στο +5 από τους Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης, αντίστοιχα (δύο ματς περισσότερα αμφότεροι).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, αντιμετώπιζε τεράστια δυσκολία στο να δημιουργήσει διαδρόμους κόντρα στον πολύ καλά οργανωμένο, ελέω και του 5-3-2, Ιωνικό.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι όχι μόνο προστάτευαν δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα τα μετόπισθέν τους, αλλά ήταν εκείνοι που δημιούργησαν και τις πρώτες φάσεις. Στο 5′ το σουτ του Ντάλσιο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει στο 14′ το μακρινό σουτ του Βιγιαφάνιες, στην πρώτη καλή στιγμή των «πρασίνων».

Οι «κυανόλευκοι» άρχισαν να απειλούν με στατικές φάσεις. Κορυφαία όλων εκείνη του 16′, με τον Μύγα να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άοσμαν στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνά ξυστά από τη δεξιά δοκό.

Εν συνεχεία, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να παίζουν με αρκετή ένταση. Για να φτάσουμε στο 38′, όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Πέρεθ έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με τους φιλοξενούμενους να εναλλάσσουν την μπάλα, τον Βιγιαφάνιες να τη μεταφέρει στον Αϊτόρ με παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και τον Ισπανό εξτρέμ να σκοράρει με εντυπωσιακό γυριστό.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στα… καπάκια το προβάδισμά τους, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει στο 40′ το μακρινό σουτ του Καρλίτος.

Ο Ιωνικός μπήκε… φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δοκάρι στο 48′! Ύστερα από γύρισμα του Ντάλσιο από τα αριστερά, ο Μύγας έπιασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο πόδι του Χουάνκαρ κι εν συνεχεία στο αριστερό δοκάρι, για να περάσει κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων είχε και σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Το «τριφύλλι» είχε σημαντική στιγμή στο 54′, όταν ο Βιτάλ έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, με τον Μύγα να επιστρέφει να κόβει καίρια.

Στο 66′ προχώρησαν σε αλλαγές οι δύο ομάδες, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τους Ιωαννίδη και Παλάσιος για τον Παναθηναϊκό (αντί των Καρλίτος και Βιτάλ) και τον Σπανό τους Μάντζη και Κιάκο για τον Ιωνικό (στη θέση των Τουράμ και Λένις). Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στο επόμενο κομμάτι του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να προστατεύουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος – Κάνιας (82′ Ματσούκας), Ντάλσιο (82′ Μάναλης), Άοσμαν – Λένις (66′ Κιάκος), Τουράμ (66′ Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες – Αϊτόρ, Καρλίτος (66′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (66′ Παλάσιος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ