aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΌταν ο παίκτης «φωνάζει» πως είναι λίρα εκατό

Όταν ο παίκτης «φωνάζει» πως είναι λίρα εκατό

Λέγαμε τις τελευταίες μέρες πόσο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπασάκσεχιρ στο Καραϊσκάκη και ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δώσουν το 100% για να συνεχίσουν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον στόχο τους επικρατώντας της τουρκικής ομάδας (2-0) αλλά όλοι διαπίστωσαν για ποιο λόγο υποστηρίζαμε πως η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολη.

Η Μπασάκ έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και υπήρξαν διαστήματα του αγώνα που έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Κι εκεί κράτησε ο Ζοσέ Σα, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ των πειραιωτών να κατεβάζει τα… ρολά. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να σταθούμε σ’ έναν άλλο πρωταγωνιστή του ματς που εξελίσσεται σε μεγάλο κέρδος για την ομάδα του λιμανιού. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Σεμέδο ο οποίος ήταν ξανά στην πρώτη σειρά διακριθέντων του Ολυμπιακού.

Ήταν «κέρβερος» στην αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων αλλά ήταν επίσης και ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του λιμανιού. Αυτά βλέπουν στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση που πήραν στα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώνοντας την μεταγραφή.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι πειραιώτες έβγαλαν από τα ταμεία τους πάνω από 3 εκατ. ευρώ για να εντάξουν στο ρόστερ τους τον διεθνή στόπερ αλλά η αλήθεια είναι πως ο Σεμέδο τα έχει… ήδη βγάλει τα λεφτά του.

Η περίπτωση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού είναι από αυτές που «φωνάζουν» από μακριά. Οι συστάσεις που συνόδευαν τον παίκτη ήταν εξαιρετικές. Η Βιγιαρεάλ είχε δώσει 14 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Μαρτίνς γνώριζε καλά τον Σεμέδο και τις δυνατότητες του παίκτη.

Όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει αυτή την μεταγραφή και οι πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτηση του Πορτογάλου άσου. Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην τακτική που ακολούθησαν οι πειραιώτες όταν η Βιγιαρεάλ έκανε «νερά» στο φινάλε των διαπραγματεύσεων.

Έγιναν οι σωστές κινήσεις και ο Σεμέδο φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός του προσφέρει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ν’ αναγεννήσει την καριέρα του. Του προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κι αυτό επίσης μετράει πολύ.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτή την φορά μια εξαιρετική επιλογή για το κέντρο της αμυντικής του διάταξης και η απόκτηση του Σεμέδο ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του λιμανιού.

*Τα δύο παιχνίδια με την Μπασάκ ήταν δύσκολα. Τα δύο ματς των πλέι οφ με αντίπαλο την Κράσνονταρ θα είναι δυσκολότερα. Η ρωσική ομάδα απέδειξε τις δυνατότητες της κόντρα στην Πόρτο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πανέτοιμος για δύο μεγάλες κόντρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ