aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟρθιος ο σκληρός Παναθηναϊκός του Ιβάν, παρά τη διαιτητική παρωδία!

Ορθιος ο σκληρός Παναθηναϊκός του Ιβάν, παρά τη διαιτητική παρωδία!

*Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού ήταν εξ’ αρχής να πάρει τη νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πάρει ένα σημαντικό βαθμολογικό-ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ. Οταν, όμως, ένα παιχνίδι-ντέρμπι δεν μπορείς να το κερδίσεις, οφείλεις να κάνεις τα πάντα για να μην το χάνεις. Έτσι κι έγινε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που με το 0-0 απέναντι στην «Ένωση» έμεινε όρθια, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν έδωσε το δικαίωμα στον «δικέφαλο» να τον προσπεράσει.

*Θα μπορούσε να έρθει η νίκη για τους «πράσινους»; «Ναι», είναι η απάντηση. Σε ένα παιχνίδι με μπόλικη ένταση, λίγες ευκαιρίες, πολύ τακτική και δυνατές μονομαχίες, ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη του στιγμή. Αναφερόμαστε, φυσικά, στη μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Αθανασιάδης είπε δυο φορές “όχι” σε Μαντσίνι και Ιωαννίδη και στη συνέχεια ο Τσέριν αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Ρότα και αυτή του Σιμάνσκι, όταν στην πρώτη η μπάλα πέρασε άουτ και στη δεύτερη ο Μπρινιόλι απομάκρυνε εντυπωσιακά.

*Πέρα από τις ευκαιρίες και το ισορροπημένο παιχνίδι, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη ή να έφταναν πιο κοντά σε αυτή αν ο ανεκδιήγητος Νταμπάνοβιτς! Οχι μια, όχι δυο, αλλά τρεις φορές! Ο Μαυροβούνιος ρέφερι και ο VAR αδίκησαν κατάφορα τον Παναθηναϊκό σε ξεκάθαρες φάσεις. Δεν αποβλήθηκε Άμραμπατ, ενώ αυτό να είχε γίνει τόσο στο «κλάδεμα» στον Χουάνκαρ, αλλά και στη συνέχεια όταν ο Μαροκινός βρήκε την μπάλα σε έκταση του χεριού του! Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για διατητή και VAR!

Οσο για τη φάση του Χατζισαφί, ο παίκτης της «Ένωσης» βρίσκει καθαρά την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, αλλά η απόφαση του Ντάμπάνοβιτς ήταν να δώσει κόρνερ με τον βαρίστα να μην τον καλεί για να υποδείξει τη σωστή απόφαση! Οσο για την τελευταία φάση, ο Νταμπάνοβιτς έδειξε πέναλτι, αλλά σωστά το πήρε πίσω, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Αραούχο κάνει επιθετικό φάουλ στον Παλάσιος, που είχε προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα από τον αντίπαλό του. Τα παράπονα των πράσινων είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένα. Μιλάμε για καθαρές φάσεις που για κάποιον… ακατανόητο λόγο, δε δόθηκαν όπως έπρεπε στον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο ντέρμπι.
Με απλά λόγια: Σε ένα 45λεπτο, δε δόθηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού και μια αποβολή! Αν αυτό δεν είναι διαιτητική παρωδία και «σφαγή», τι μπορεί να είναι; Η ΕΠΟ θα πρέπει να προβληματιστεί με τη σημερινή διαιτησία και όλοι να θυμούνται ότι οι εποχές «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», έχουν εξαφανιστεί…

*Στο β΄μέρος και μετά την τριπλή ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός δεν τόλμησε πολύ. Εδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ, απείλησε μια φορά με τον Παλάσιος και προσπάθησε να βγάλει σκληράδα και πνεύμα μαχητικό. Σε αυτό οι πράσινοι πήραν άριστα! Εκαναν καθάθεση ψυχής, έβγαλαν πολύ ένταση στο παιχνίδι τους και μέσα σε μια δύσκολη έδρα δεν επέτρεψαν στους κιτρινόμαυρους να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι, αυτό της πίεσης και των πολλών φάσεων. Άριστα πήρε και στο τακτικό κομμάτι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με άψογη ανασταλτική λειτουργία και αλληλοκαλύψεις όποτε χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να εξουδετερώσει βασικά ατού του αντιπάλου.

*Σε ατομικό επίπεδο, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν θετικοί. Είχαν συγκέντρωση στα ύψη, έβγαλαν το γνωστό τους πάθος και τη σκληράδα που απαιτείται σε τόσο απαιτητικά ματς πρωταθλητισμού και ικανοποίησαν στους περισσότερους τομείς. Κορυφαίος όλων ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης με εξαιρετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, με πολλά τρεξίματα, παρεμβάσεις και χωρίς λάθη. Από κοντά και ο Σένκεφελντ με σούπερ απόδοση, τη στιγμή που όλη η αμυντική τετράδα τα πήγε καλά. Ο Μπρινιόλι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, ενώ η επιθετική τριπλέτα έδωσε μάχες, αλλά έχασε και δυο μεγάλες ευκαιρίες όταν Μαντσίνι και Ιωαννίδης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλή θέση.

*Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος που βρίσκει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και αποφασισμένο να συνεχίσει τη μάχη του για την κατάκτηση του τίτλου. Ο σημερινός βαθμός είναι σημαντικός. Η νίκη θα ήταν φυσικά το ιδανικό αποτέλεσμα, αλλά αυτή δεν ήρθε για διαφορετικούς λόγους τους οποίους αναφέραμε παραπάνω. Βήμα – βήμα και όλα τα θα τα δούμε στην πορεία. Μετά τις πολύτιμες ανάσες και φυσικά τη σκληρή δουλειά, η προσοχή θα στραφεί στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο για την επιστροφή στις κατακτήσεις των τριών βαθμών και τη διατήρηση στην πρώτη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ