aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μαρτίνς και η επιμονή για Ρόνι Λόπες

Ολυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μαρτίνς και η επιμονή για Ρόνι Λόπες

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της 4ης χρονιάς του στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Σε αντίθεση με τους εγχώριους ανταγωνιστές που άλλαξαν προπονητές και ξεκίνησαν το χτίσιμο από τα θεμέλια. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προσπάθεια να ετοιμάσει την ομάδα του το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπει πανέτοιμη στη μάχη των προκριματικών του Champions League, ουσιαστικά κατάργησε τις απογευματινές προπονήσεις στο Στανς της Αυστρίας και τις μετέτρεψε σε πολύ δυνατά φιλικά.

Αρχής γενομένης από σήμερα και μέχρι το επόμενο Σάββατο, οι πρωταθλητές θα δώσουν έξι φιλικά παιχνίδια το ένα πιο δυνατό από το άλλο. Πρώτος αντίπαλος στις 18.00 (NS1HD) η αυστριακή Βολφσμπέργκερ, ομάδα που στο περσινό πρωτάθλημα Αυστρίας κατέλαβε την 5η θέση. Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο κόουτς περιλαμβάνει δύο φιλικά ανά τρεις ημέρες. Δύο ματς, μια μέρα ξεκούραση, άλλα δύο ματς και πάει λέγοντας μέχρι την επιστροφή στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, σκοπεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές, άλλους για να τους τσεκάρει σχετικά με την παραμονή τους στο ρόστερ κι άλλους για να τους ετοιμάσει ενόψει των αγώνων που πλησιάζουν. Είναι δεδομένο ότι τα βλέμματα θα στραφούν κυρίως στα νέα πρόσωπα (Τικίνιο, Κουντέ), ενώ θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα για το αν οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν τη νέα σεζόν με δύο ή τρεις στόπερ στην αμυντική γραμμή.

Οι πρώτες απαντήσεις αναφέρουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του και τις δύο συνταγές. Ανάλογα με τις απαιτήσεις των αγώνων, αλλά και τις παραμέτρους που θα διαμορφωθούν σκοπεύει να πατήσει και στο 3-4-3 που καθιέρωσε πέρυσι στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, αλλά και στο δοκιμασμένο 4-3-3 με τις όποιες παραλλαγές του. Πολλές φορές δηλαδή θα δούμε τον Ολυμπιακό και με 4-4-2 αφού η παρουσία τριών επιθετικών πρώτης γραμμής (Ελ Αραμπί, Χασάν, Τικίνιο) παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Παράλληλα τρέχουν και οι μεταγραφικές υποθέσεις. Προτεραιότητα αποτελεί η αντικατάσταση του Ζοζέ Σα, ο οποίος είναι… δρομολογημένος για την Αγγλία και τη Γουλβς, deal συμφωνημένο που θα ανακοινωθεί πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κινηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις και με δυνατούς… συμμάχους, όπως αναλύσαμε και στο Show Must Go On της Παρασκευής με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Και ο Τσέχος Βάτσλικ (32, ελεύθερος από Σεβίλλη), παραμένει ένα ανοικτό θέμα, ο Μίνο Ραϊόλα προσπαθεί να βρει άκρη με την Παρί για να φέρει στον Πειραιά τον Γάλλο Αρεολά (σ.σ. ο γαλλικός σύλλογος θα πρέπει να καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του), ενώ ο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει και τον Πορτογάλο Κλαούντιο Ράμος της Πόρτο, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές μέρες. Το ότι ο Ολυμπιακός θα ψωνίσει κίπερ από το πάνω ράφι είναι δεδομένο, απομένει να μάθουμε που ακριβώς θα καθίσει η μπίλια.

Στο μεταξύ ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” δεν έχει ξεχάσει έναν ακόμη συμπατριώτη του, ο οποίος αγωνίζεται στα φτερά της επίθεσης. Πρόκειται για τον 25χρονο Ρόνι Λόπες της Σεβίλλης, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γαλλία με τη φανέλα της Νις (33 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ). Γεννημένος στη Βραζιλία με πορτογαλική υπηκοότητα, ο προικισμένος ακραίος έχει φτάσει, ανεβαίνοντας ένα – ένα τα σκαλοπάτια, μέχρι την Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει εξεταστεί και πριν από περίπου έναν μήνα, αλλά παρότι προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Ρούμπεν Σεμέδο και του Πέπε (το γραφείο του Ουλίσε Σάντος) και προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόουτς, δεν έχει “ψηθεί” να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον έχει βγάλει από τη λίστα του και προσπαθεί να του γυρίσει το… μυαλό.

Ο Ρόνι Λόπες έχει όλο το πακέτο που ψάχνει ο Ολυμπιακός καθώς παίζει κυρίως δεξιά, με καλό πόδι το αριστερό, είναι γρήγορος, ικανός στο “ένας με έναν” και το στοιχείο του απρόβλεπτου στο παιχνίδι του. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή που έχουν κάνει αρκετές δουλειές με την ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια κι έχουν κρατήσει ορθάνοικτη την πόρτα για νέες συνεργασίες.

Εν ολίγοις, αν ο Ρόνι Λόπες αλλάξει άποψη, αυτόματα θα μετατραπεί σε βασικό στόχο του Ολυμπιακού, με τους αρμόδιους αποφασισμένους να τον αποκτήσουν με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει προϋπηρεσία σε ομάδες επιπέδου Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό και Λιλ. Έχει μπόι 1.74, είναι δύο φορές διεθνής με την Ανδρών της Πορτογαλίας, ενώ με τη Σεβίλλη που δεν κατάφερε να στεριώσει έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ