aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ψάχνουν διπλό τίτλου οι «πράσινοι», για γόητρο και 3η θέση οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ψάχνουν διπλό τίτλου οι «πράσινοι», για γόητρο και 3η θέση οι Πειραιώτες

Ντέρμπι που κρίνει τίτλο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται (21:00) τους «πράσινους» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, η οποία διεξάγεται με μία μέρα καθυστέρηση, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων στους φιλοξενούμενους.

Το «τριφύλλι», το οποίο είναι αήττητο σε επτά σερί αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό, ψάχνει ένα μεγάλο «διπλό» στο Φάληρο με το οποίο -εφόσον το πάρει- θα βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού στη χειρότερη περίπτωση θα συνεχίσει χέρι-χέρι με την ΑΕΚ (αν επικρατήσει του Άρη), της οποίας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Για να σηκώσει την κούπα ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σενάριο, το μόνο που θα του απομένει θα είναι να ξεπεράσει το εμπόδιο του βαθμολογικά αδιάφορου Άρη στην αυλαία του πρωταθλήματος. Έπειτα από τα 17 κρούσματα που προέκυψαν σε παίκτες (συν 12 στο σταφ), οι «πράσινοι» τηρούν στάση αναμονής και δεν ανακοινώθηκε καν αποστολή από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός θα γνωστοποιήσει την τελευταία στιγμή την ενδεκάδα ποιοι είναι σε θέση να προσφέρουν στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν μείνει εκτός μάχης για τον τίτλο εδώ και αρκετές ημέρες θα παλέψουν ώστε να παραμείνουν αφεντικά για την κατάκτηση της 3ης θέσης, η οποία υπό προϋποθέσεις δίνει εισιτήριο για το Europa League, αλλά και για τη νίκη γοήτρου. Ο Ζοσέ Ανιγκό πορεύεται μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ με 11+4 παίκτες στο μυαλό του, καταστρώνοντας τα πλάνα του. Την ενδεκάδα (Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ, Μπιέλ, Φορτούνης, Μπακαμπού) που ξεκίνησε στην OPAP Arena. Από τη στιγμή που ο Μπα είναι αμφίβολος, «παίζει» για το αρχικό σχήμα ο Ντόη, ενώ στο κάδρο είναι και οι Μασούρας, Βρουσάι, Κασάμι, που πέρασαν αλλαγή στο ματς με τους «κιτρινόμαυρους».

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή του Παναθηναϊκού, όπως προαναφέραμε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περιμένει να δει ποιοι «πράσινοι» πληρούν και ποιοι όχι από άποψη ενέργειας και δυνάμεων τις προϋποθέσεις για να βγάλουν ένα τόσο μεγάλο σε ένταση ντέρμπι και ακολούθως να κάνει τις επιλογές του.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη (Μπα), Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου – Μασούρας, Φορτούνης, Μπακαμπού

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):-

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μαρκ Μπόρεχ, Στέφαν Λουπ (Γερμανία)
4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Γκίντερ Περλ (Γερμανία), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ