aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι ερυθρόλευκοι είχαν 22 τελικές, αλλά ούτε μία μεγάλη ευκαιρία

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι ερυθρόλευκοι είχαν 22 τελικές, αλλά ούτε μία μεγάλη ευκαιρία

Το ντέρμπι αιωνίων δεν είχε ούτε νικητή, ούτε γκολ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με τους φιλοξενούμενος να αισθάνονται “νικητές” που πήραν τον πόντο, παρά τις απουσίες τους.

Ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ειδικά μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε μόλις μία τελική από το 33′ μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Οι 22-4 τελικές δημιουργούν αίσθηση πως από ατυχία δεν μπήκε γκολ
Ο Ολυμπιακός σ’αυτό το διάστημα δεν απειλήθηκε, μετέφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Παναθηναϊκού και προσπάθησε μέχρι τέλους για έστω ένα γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Η στατιστική στο τέλος λέει πως οι τελικές ήταν 22-4.

Με 22-4 τελικές η αίσθηση που δημιουργείται σε κάποιον που δεν έχει δει το ματς είναι πως το ντέρμπι είχε εικόνα παρόμοια με το Ολυμπιακός – Ατρόμητος: κυριαρχία των ερυθρόλευκων, πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπήκε η μπάλα μέσα.

Πολλές τελικές, αλλά καμία μεγάλη ευκαιρία
Δεν έγινε ακριβώς έτσι. Ναι, η ομάδα του Μαρτίνς είχε την ποσότητα, αλλά δεν είχε την ποιότητα. Δεν της έλειψε το τελείωμα, όπως έγινε στην πρεμιέρα: της έλειψαν οι καλές ευκαιρίες.

Οι δύο καλύτερες στιγμές ήρθαν από τα πόδια του Ελ Αραμπί στο 39′ και το 78′. Μόνο αυτές οι δύο είχαν πάνω από 10% πιθανότητες να γίνουν γκολ για τους ερυθρόλευκους.

Το 10% είναι ο μέσος όρος που έχει κάθε τελική για να γίνει γκολ και ο Ολυμπιακός το πέρασε μόλις δύο φορές. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε μεν 22 τελικές, αλλά ούτε μία δεν καταγράφηκε ως μεγάλη ευκαιρία από την Opta, ενώ καμία δεν έφτασε έστω το 15%.

Δεν είναι λοιπόν πως έλειψε η εκτέλεση, πως ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος ή ο (σταθερός χθες) Μπρινιόλι έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με τα πράσινα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ποσότητα, αλλά όχι την ποιότητα στις ευκαιρίες, δεν είχαν τις καθαρές φάσεις που θα ήθελε με βάση την εικόνα του αγώνα.

Τα εννέα μπλοκ του Παναθηναϊκού
Ή, για να το δούμε κι από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έκανε ο,τι μπορούσε. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν παθητικοί μετά το πρώτο μισάωρο, μπορεί να αμύνθηκαν πολύ χαμηλά, βρήκαν όμως τρόπο να κλείσουν τους χώρους και να μην αφήσουν ανοιχτές εκτελέσεις.

Τα εννέα από τις 18 σουτ του Ολυμπιακού μπλοκαρίστηκαν από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού πριν βρουν την όποια κατάληξη, με τα εννέα μπλοκ των παικτών του Γιοβάνοβιτς να αποτελούν ρεκόρ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Πιο “ελεύθερες” ήταν οι κεφαλιές (Αγκιμπού και Σισέ τις καλύτερες) και η ωραία ενέργεια του μικρού Καμαρά που βρήκε τον Μπρινιόλι σε ετοιμότητα.

Δεν λειτούργησε το Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Μασούρας
Δεν είναι λοιπόν ότι μόνο 2/22 βρήκαν την εστία του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν θέμα στόχευσης, εκτέλεσης που ο Ολυμπιακός έμεινε για δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι στο μηδέν. Το πρόβλημα ήταν η παραγωγή καθαρών ευκαιριών, εκεί που οι ερυθρόλευκοι παρέδωσαν λευκή κόλλα και ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα.

Η ταυτόχρονη παρουσία των Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα στη βασική ενδεκάδα μάλλον κακό έκανε στους ερυθρόλευκους, που είχαν μεν διαρκή παρουσία στην περιοχή, αλλά όχι τους μηχανισμούς για να φτιάξουν καθαρές φάσεις μέσα σε αυτήν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ