aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός Π.: Ο νέος... μπελάς του με το Copa Africa του 2024

Ολυμπιακός Π.: Ο νέος… μπελάς του με το Copa Africa του 2024

Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει άλλα ζητήματα και θα έχει άλλα θέματα πολύ πριν από αυτό. Είναι όμως ένας θεσμός που του βάζει… εμπόδια αρκετές φορές.

Copa Africa λοιπόν. Μία σπουδαία διοργάνωση στην καρδιά της Αφρικής, που όμως κατά καιρούς έχει ταλαιπωρήσει για τα καλά τον Ολυμπιακό διότι έχει ουκ ολίγους Αφρικανούς στο ρόστερ του.

Το επερχόμενο Copa Africa ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει το καλοκαίρι του 2023 στην Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο υπήρχε αλλαγή στον σχεδιασμό, με τους Ιβοριανούς να κρατούν τη διοργάνωση αλλά αυτή να αλλάζει ημερομηνία λόγω των καιρικών συνθηκών. Η αρμόδια εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας της Αφρικής είχε ανακοινώσει καιρό τώρα την απόφασή της το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να μεταφερθεί τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2024, άρα σε ένα διάστημα που θα έχουμε Πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός θα… λαβωθεί αγωνιστικά καθώς θα στερηθεί Αφρικανούς παίκτες του εκείνη την περίοδο. Η κλήρωση για τη διοργάνωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου. Η πρώτη σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 13 Γενάρη και ο θεσμός θα λάβει τέλος στις 11 Φλεβάρη.

Στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού βρίσκει κανείς αρκετούς διεθνείς από αφρικανικές χώρες, κάτι που παραδοσιακά υπάρχει στην ομάδα. Βέβαια από τους στόπερ Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Σισέ ενδέχεται να μείνει ένας καθώς ο Παπέ Σισέ έχει πιθανότητες να πουληθεί (όμως προς το παρόν είναι ακόμα στο ρόστερ των Πειραιωτών) και ως προς τη γραμμή κρούσης ο Μπακαμπού δεν έχει κλείσει ακόμα με νέο συμβόλαιο (με τις ενδείξεις βέβαια να έδειχναν πως θα γίνει πράξη το deal για ένα νέο συμβόλαιο) και ο Αραμπί είναι πιθανό να αποχωρήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ