aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός - Ούφα 1-1: Πρώτη ισοπαλία στην Αυστρία για τους ερυθρόλευκους

Ολυμπιακός – Ούφα 1-1: Πρώτη ισοπαλία στην Αυστρία για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ούφα στο Κούφσταϊν της Αυστρίας στην πέμπτη φλική αναμέτρηση των ερυθρολεύκων στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (1-1) χάρη στα γκολ των Σαπλίνοφ στο 21′ και Μασούρα στο 38′.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τους ερυθρόλευκους με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, λόγω των συνεχόμενων φιλικών αγώνων που έχει δώσει ο Ολυμπιακός.

Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Τζολάκης, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς και Αποστολόπουλος.

Η τριάδα στα χαφ αποτελούνταν από τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και Πέπε. Ο Μασούρας αγωνίστηκε στο αριστερό φτερό, ο Τσούμιτς στο δεξί και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Το παιχνίδι είχε χαμηλό ρυθμό, με τους Ρώσους να μπαίνουν πιο δυνατά. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν αρκετά συγκεντρωμένοι, καθώς υπήρξαν μια-δυο στιγμές ασυνεννοησίας, ανάμεσα στον Τζολάκη και τους κεντρικούς αμυντικούς.

Οι Ρώσοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 21′, στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ιβανόφ με ωραία ατομική ενέργεια εκτός περιοχής, τροφοδότησε τον Αλιέφ στα δεξιά και αυτός με ωραία κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Σαπλίνοφ προ κενής εστίας και αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αντέδρασαν, αν και στην αρχή δυσκολεύοταν να δημιουργήσουν επικίνδυνσες καταστάσεις στην εστία του Μπελένοφ.

Η προσπάθεια του Ελ Αραμπί στο 35′ δεν βρήκε στόχο, έπειτα από σέντρα του Ανδρούτσου από τα δεξιά. Τρία λεπτά μετά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Μασούρα στην περιοχή με ωραία κάθετη μπαλιά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ωραίο τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον Μπελένοφ να τη βρίσκει, δίχως να καταφέρει να την απομακρύνει.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν θάρρος και έψαξαν την ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε και αυτό με αργό ρυθμό και την Ούφα να μπαίνει εκ νέου πιο δυνατά στο παιχνίδι. Πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος, έγινε στο 55′, με του σουτ του Καμίλοφ από καλή θέση, η μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 60′ ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Τσούμιτς. Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε με τον Ελ Αραμπί να παίρνει την κόντρα.

Από την κερδισμένη μονομαχία του Μαροκινού φορ βγήκε κερδισμένο ο Τσούμιτς, ο οποίος επιχείρησε το σιουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο ο Μπελένοφ τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση.

Το παιχνίδι παιζόταν κατά κύριο λόγο στο κέντρο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν ορθολογικά, αλλά να αλληλοεξουδετερώνονται με ευκολία και να είναι ακίνδυνες στις δύο εστίες.

Στα τελευταία λεπτά υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ωστόσο μόνο οι παίκτες του Ολυμπιακού δέχθηκαν κάρτες, συγκεκριμένα τέσσερις. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (72′ Καλογερόπουλος), Πεπέ (46′ Τιάγκο Σίλβα), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Τσούμιτς (61′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ