aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός με αρχή και τέλος, έκανε σεφτέ στο νέο έτος!

Ολυμπιακός με αρχή και τέλος, έκανε σεφτέ στο νέο έτος!

Καθάρισε τον ΠΑΣ και έκανε σεφτέ ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν στην αρχή και στο τέλος του αγώνα, επικρατώντας 2-0 των Ηπειρωτών για να πάρουν την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2022, μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο νέο έτος.

Ο Μασούρας άνοιξε τον δρόμο στο 4ο λεπτό από λάθος γύρισμα του Σάλιακα, με τον Τικίνιο να υπογράφει το τρίποντο στο 88’ και να στέλνει εκ νέου τους Πειραιώτες στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στρέφεται πλέον ο Ολυμπιακός, που καλείται να φέρει… τούμπα το 2-1 των Αγρινιωτών, με τον ΠΑΣ να έχει μπροστά του το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννενα για την 20η αγωνιστική.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα ψηλά, προσπαθώντας να βρει ένα γρήγορο γκολ. Στο 3’ ο Σάλιακας έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα, αλλά ο Σούλης πρόλαβε και μπλόκαρε. Παρόλα αυτά, ο μπακ του ΠΑΣ το έκανε εκ νέου μετά από ένα λεπτό και την… πάτησε, με τον Μασούρα να προλαβαίνει και να τσιμπάει την μπάλα, ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τους «ερυθρόλευκους». Το γκολ αυτό έδωσε αέρα και έξτρα… άνεση στους γηπεδούχους, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκοβαν κάθε σκέψη των φιλοξενούμενων για μια κόντρα-επίθεση.

O Μασούρας με τον Ελ Αραμπί έκρυψαν την μπάλα (27’), με τον πρώτο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, σε μια φάση που εφόσον σκόραρε εκ νέου ο Έλληνας εξτρέμ, θα μετρούσε μετά από εξέταση του VAR αφού είχε σηκωθεί λανθασμένα το σημαιάκι του επόπτη. Σιγά-σιγά και μετά το μισάωρο, οι Ηπειρώτες άρχισαν να ξεμυτίζουν. Πήραν μέτρα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν, αλλά δεν έφτιαξαν κάτι το φοβερό, ενώ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή που πάτησαν περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε το γύρισμα του Μπρένερ (32’). Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες έβγαλαν μια τρομερή συνεργασία, με την μπάλα να περνάει ταχύτατα από Ρέαμπτσουκ, Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και έφτασε στον Ανδρούτσο, ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να εκτελέσει στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να «παγώσει» τον ρυθμό, θέλοντας να κρατήσει τον ΠΑΣ σε θέση άμυνας και να προσπαθήσει να χτυπήσει για δεύτερη φορά. Παρόλα αυτά, τα αρκετά φάουλ αλλά και τα λάθη εκατέρωθεν, δεν βοήθησαν για να υπάρξει ρυθμός, με την πρώτη καλή φάση των Πειραιωτών να έρχεται από στατική μπάλα και το κόρνερ του Βαλμπουενά, με τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μανωλά στο 57’.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, φρεσκάροντας τις ομάδες τους, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να βρει τη μία φάση για να κλέψει το ματς. Λίγο έλειψε να την βρει στο 87’ όταν ο Καραχάλιος έπιασε το σουτ αλλά ο Τζολάκης το έβγαλε και κράτησε το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους», με τον Τικίνιο στην αμέσως επόμενη φάση να βάζει το κεφάλι του στο σουτ του Ανδρούτσου και να εκτελεί τον Σούλη, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (2-0).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Αβραάμ, Μανωλάς (70′ Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (79′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λόπες), Αραμπί (70′ Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηλίας Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας,
Οικονομόπουλος (60′ Ρίζος), Σιόντης (46′ Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60′ Λώλης), Μπρένερ (80′ Μίνα), Παντελάκης (46′ Μορέιρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ