aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟλυμπιακός: Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας σε τελικές και… deja vu στη Λεωφόρο

Ολυμπιακός: Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας σε τελικές και… deja vu στη Λεωφόρο

Θα πρέπει να ανατρέξει κανείς πολύ πίσω για να συναντήσει κανείς ανάλογα κακό επιθετικό βράδυ για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» στο χθεσινό… άνοστο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είχαν μόλις δύο τελικές προσπάθειες (!) και μάλιστα αμφότερες ήταν με σουτ εκτός περιοχής.
Το ένα ήρθε με την εκτέλεση φάουλ του Τικίνιο που προσέκρουσε στο τείχος στο 7’ και το δεύτερο με μία απελπιστικά άστοχη προσπάθεια του Ρόνι Λόπες στο 44’. Όλα αυτά κι ενώ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετρά 11,9 τελικές ανά αγώνα και με 203 είναι δεύτερη στην Super League (πίσω από την ΑΕΚ που έχει 217).

Πέντε χρόνια νωρίτερα είχε να σημειωθεί ανάλογα κακή επίδοση από τους Πειραιώτες. Για την ακρίβεια… χειρότερη. Ήταν στις 19 Μαρτίου του 2017, στο ίδιο γήπεδο, όταν για την 25η αγωνιστική ο Ολυμπιακός γνώριζε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15’. Σε εκείνο το ματς, η ομάδα του Βασίλη Βούζα (που είχε αναλάβει υπηρεσιακός μετά την απόλυση του Πάουλο Μπέντο και μέχρι να επιστρέψει ο Τάκης Λεμονής για να κατακτήσει το πρωτάθλημα) είχε μόλις μία τελικά προσπάθεια! Αντίθετα, οι «πράσινοι», που είχαν κυριαρχήσει τότε, είχαν 12.

Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77’ Λουντ), Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81’ Καρντόσο), Ντομίνγκες (63’ Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ