aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCONFERENCE LEAGUEΟλιγώρησε στη Δανία και… με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ!

Ολιγώρησε στη Δανία και… με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ!

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε την ήττα (1-0) στην έδρα της Μίντιλαντ, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για τα Playoffs του Europa Conference League, με το έργο του να δυσκολεύει εν όψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (24/2).

Εξαιρετικό στο ξεκίνημα το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου, το οποίο όμως δέχτηκε το γκολ (20′ Άντερσον) στην πρώτη καλή στιγμή των Δανών, η οποία προήλθε από τεράστιο κενό της άμυνας. Δυσκολεύτηκαν να απειλήσουν στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς, με τους γηπεδούχους να έχουν και δοκάρι στο 90′.

Το ματς:

Δυναμικό ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου αφενός κρατούσαν τις θέσεις τους μην επιτρέποντας στους Δανούς το γρήγορο παιχνίδι στο οποίο αρέσκονται, αφετέρου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις στιγμές τους. Μάλιστα, είχαν και την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, με το σουτ του προωθημένου Σίντκλεϊ στο 9′ να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 15′ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε με εξαιρετική κάθετη σε θέση τετ-α-τετ τον Αουγκούστο, με το σημαιάκι να σταματά την προσπάθεια του «δικεφάλου του Βορρά» σε μια οριακή φάση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς έπιασε φαλτσαριστό πλασέ εντός της αντίπαλης περιοχής, βλέποντας τον Όλαφσον να διώχνει με δυσκολία.

Παρόλα αυτά, η Μίντιλαντ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της καλή στιγμή, στο 20′, η οποία βέβαια έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της… αμυντικής ολιγωρίας του ΠΑΟΚ. Τεράστιο το κενό στα αριστερά, με τον Εβάντερ να βρίσκει με υπέροχη μεταβίβαση τον ξεχασμένο Άντερσον, ο οποίος έκανε το 1-0 με πλασέ από διαγώνια θέση.

Μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας εν συνεχεία (στο 51%-49% υπέρ των γηπεδούχων), με τους Θεσσαλονικείς να ρίχνουν ρυθμούς, έχοντας ωστόσο τις στιγμές τους. Καλύτερη όλων η κεφαλιά του Τσιγγάρα από την «καρδιά» της περιοχής στο 44′ (ύστερα από τη γλυκιά σέντρα του Ζίβκοβιτς), με την μπάλα να… γλείφει το δεξι δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μπίσεσβαρ να περνά στη θέση του Μιτρίτσα. Βέβαια, περισσότερο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι απείλησαν με τα σουτ των Μπρουμάντο (48′), Ίσακσεν (50′) και Ονιεντίκα (50′), με τον Πασχαλάκη να αποκρούει τα δύο πρώτα και το τρίτο να φεύγει άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν από νωρίς να παίζουν με το ρολόι. Η άμυνα της Μίντιλαντ έδιωξε το επικίνδυνο γύρισμα του Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε περάσει εντός αγωνιστικού χώρου στο 69′ αντί του Σβαμπ (με τον Αουγκούστο να γυρνά στα χαφ δίπλα στον Τσιγγάρα, τον Μπίσεσβαρ να γίνεται επιτελικός και τον Πορτογάλο άσο να κινείται στα αριστερά του).

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα αριστερά με τον Βιεϊρίνια. Ωστόσο, τη μοναδική καλή -και μάλιστα τεράστια- στιγμή μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκαν οι Δανοί στο 90′, με τη μακρινή σουτάρα του Τσαρλς, η οποία προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη (κοντά στη συμβολή), με το 1-0 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν, 3-4-3): Όλαφσον – Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο – Άντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (60′ Μέγιερ), Ντιρ (60′ Παουλίνιο) – Ίσακσεν (70′ Τσαρλς), Μπρουμάντο (70′ Λιντ), Σίστο (82′ Μαρόνι).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79′ Ελ Καντουρί) – Τσιγγάρας, Σβαμπ (69′ Βιεϊρίνια) – Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79′ Σοάρες), Μιτρίτσα (46′ Μπίσεσβαρ) – Άκπομ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ