aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟι συμπαίκτες και αντίπαλοι Αμραμπατ και Ελ Αραμπί

Οι συμπαίκτες και αντίπαλοι Αμραμπατ και Ελ Αραμπί

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ όπου την Κυριακή (21/11) η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι όπου θα συγκρουστούν 2 μεγάλες ομάδες και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αντίστοιχου βεληνεκούς παίκτες.

Μεταξύ τους θα βρίσκονται οι Νόρντιν Αμραμπατ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που προφανώς θα έχουν πολλά να θυμηθούν από την κοινή τους παρουσία στην Εθνική του Μαρόκο, αλλά και τις παλαιότερες «μάχες» τους στα ισπανικά γήπεδα. Βλέπετε έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πατρίδας τους και της χώρας της Ιβηρικής.

Ο πρώτος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ενωση προερχόμενος από την Aλ Νασρ, ενώ ο δεύτερος από το 2019 «πυροβολεί» στα ελληνικά γήπεδα αφού τότε έγινε κάτοικος Πειραιά.

Συνομήλικοι (έχουν γεννηθεί το 1987) και με 64-49 διεθνείς συμμετοχές αντίστοιχα, δεν είναι τυχαίο πως στα τέλη του 2019 συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος για την περασμένη δεκαετία, αφού αμφότεροι αποτελούν σημείο αναφοράς.

Συνολικά έχουν ταυτόχρονα αγωνιστεί σε 14 αναμετρήσεις της Εθνικής τους και η πρώτη ήταν πριν από σχεδόν 10 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα στην πρεμιέρα του Κόπα Αφρικα του 2012 (23 Ιανουαρίου) όπου το Μαρόκο αντιμετώπισε την Τυνησία και ο Αμραμπατ ήταν στο αρχικό του σχήμα, ενώ ο Ελ Αραμπί πέρασε ως αλλαγή στο 78′.

Μάλιστα με το εθνόσημο στο στήθος έχουν «βρεθεί» και σε 1 γκολ και πιο συγκεκριμένα εκείνο που σημείωσε ο φορ των «ερυθρολεύκων» στο 39′ του 3-0 που τα «λιοντάρια» κέρδισαν το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε το 2015, ύστερα από ασίστ του Αμραμπατ. Σε ένα παιχνίδι που μαζί τους ήταν, όπως και σε άλλα βέβαια, ο Ομάρ Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ, καθώς η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι 3 τους να είναι πλέον αντίπαλοι στα μέρη μας.

Την ίδια στιγμή Αμραμπατ, Ελ Αραμπί έχουν… παρελθόν και σε συλλογικό επίπεδο. Ο πρώτος αγωνίστηκε παλαιότερα σε Μάλαγα, Λεγκανές, ο δεύτερος στη Γρανάδα και από τον Γενάρη του 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 συνυπήρξαν στην Primera Division. Σε εκείνα τα 2,5 χρόνια βρέθηκαν face to face 4 φορές και το… επί μέρους σκορ είναι 2-1 υπέρ του μεσοεπιθετικού των «κιτρινόμαυρων» (υπάρχει και 1 ισοπαλία).

Από εκείνα τα ματς έχουμε να θυμόμαστε πολλά, αν και το κυριότερο έγκεινται στα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση της 6ης Απριλίου του 2014 όπου η Μάλαγα επικράτησε της Γρανάδα με 4-1 και αμφότεροι σκόραραν, καθώς ο Αμραμπατ βρήκε δίχτυα στο 50′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε στο 78′ το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα δεν περνά απαρατήρητο και το ότι 34χρονος στράικερ… κούνησε πλεκτό στα 3 από τα 4 αυτά παιχνίδια, δείγμα ότι σε ατομικό επίπεδο διατηρεί καλή παράδοση απέναντι στον συμπατριώτη του.

Πάντως υπάρχει και μία «κόντρα» τους, με την καλή και αθλητική πάντα έννοια, που αμφότεροι έχασαν. Το 2015 ήταν οι 2 εκ των 3 υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της La Liga, αλλά το βραβείο πήγε στον Σοφιάν Φεγκουλί από την Αλγερία που έπαιζε στη Βαλένθια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ