aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟι έξι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό του Champions League

Οι έξι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό του Champions League

Τις έξι υποψήφιες ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο του στον 2ο προκριματικό του Champions League γνωρίζει πλέον ο Παναθηναϊκός.

Αρχικά, ο εν λόγω γύρος αποτελείται από μόλις δύο ζευγάρια, έτσι οι «πράσινοι» γνωρίζουν από σήμερα ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του. Οι δύο χώρες που θα προκύψει ο σύλλογος που θα βρει μπροστά του, είναι η Ουκρανία και το Βέλγιο.

Τρεις είναι οι ομάδες που μάχονται για τον τίτλο στο ουκρανικό πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η Σαχτάρ έχει 66 βαθμούς, η Ντνίπρο με 64 και η Ζόρια με 61. Φυσικά, πολλά θα κριθούν από το ντέρμπι κορυφής την ερχόμενη Κυριακή, με το «τριφύλλι» να τίθεται αντιμέτωπο με αυτή που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Παρόμοια είναι τα πράγματα και στο Βέλγιο. Αντβέρπ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ βρίσκονται στην κορυφή με 45 βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους την ερχόμενη Κυριακή. Στην τρίτη θέση είναι η Γκενκ με 42, έχοντας αφήσει πίσω της την Μπριζ. Όπως και στην πρώτη περίπτωση, έτσι και σε αυτή, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια.

Φυσικά, υπάρχουν και δύο σενάρια, προκειμένου το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι στους ισχυρούς στον 3ο προκριματικό. Αυτά είναι τα εξής:
– Αν αντίπαλος είναι η Ντνίπρο, τότε οι 8,000 βαθμοί των Ουκρανών θα στείλουν το ζευγάρι στους ανίσχυρους.

– Αν αντίπαλος είναι η Σαχτάρ, τότε το “τριφύλλι” θα τοποθετηθεί (ως ζευγάρι με τους Ουκρανούς) στο γκρουπ των ισχυρών, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη προϋπόθεση.

– Αν αντίπαλος είναι η Ζόρια ή οποιαδήποτε ομάδα από το Βέλγιο, τότε χρειάζεται τη δεύτερη θέση στη Γαλλία να καταλάβει η Λανς κι όχι η Μαρσέιγ, ώστε το ζευγάρι με το “τριφύλλι” να έχει υψηλότερο συντελεστή και να συμπληρώσει το γκρουπ των τεσσάρων ισχυρών.

Στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού υπάρχουν ήδη οι Μπράγκα, Ρέιντζερς και μία εκ των Άγιαξ ή Αϊντχόφεν, ενώ στους ανίσχυρους η Στουρμ Γκρατς και η ομάδα που θα είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα Σερβίας (Μπάτσκα Τοπόλα ή Τσουκαρίτσκι).

Περισσότερα θα γνωρίζουμε τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα έχει ξεδιαλύνει πολύ περισσότερο το τοπίο σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ