aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟΦΗ για... Ευρώπη, υπέταξε και τον Ιωνικό!

ΟΦΗ για… Ευρώπη, υπέταξε και τον Ιωνικό!

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο ΟΦΗ! Οι Κρητικοί επικράτησαν (2-1) και του Ιωνικού, φιλοξενώντας τον στο «Θ. Βαρδινογιάννης» την Κυριακή (28/11) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστική της Super League 1.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, η οποία παρέμεινε για έκτο παιχνίδι αήττητη. Έτσι, ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ούσα 4η και πλέον μπορεί να κρυφοκοιτάζει και την Ευρώπη! Από την άλλη, ο Ιωνικός έμεινε στην 11η θέση, με δέκα βαθμούς, όντας στο +4 από τον ουραγό Ατρόμητο και στο +3 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Αρκετά ισορροπημένο ματς, με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται έστω τον έναν βαθμό. Παρόλα αυτά, είδαν τον ΟΦΗ να κερδίζει πέναλτι στο 89′ σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου, φάση την οποία χρειάστηκε να δει ο κ. Περράκης στο VAR, με τον Λάμπρου να εκτελεί εύστοχα. Το σκορ άνοιξε ο Γκαγιάγκος με γκολάρα στο 43′, για να απαντήσει με εφάμιλλης ποιότητας τέρμα ο Άοσμαν στο 48′ (για να φτάσει τα τέσσερα γκολ) στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, έφτασαν στην πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 5′, όταν ο Τοράλ βρήκε ολομόναχο τον Φαν Ντάινεν με υπέροχη μεταβίβαση, με τον Χουτεσιώτη να βάζει σπουδαίο «στοπ» στο τετ-α-τετ με τον επιθετικό των Κρητικών.
Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» γρήγορα ισορρόπησαν, όντας καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν αλλά κυρίως ασκώντας εξαιρετικό πρέσινγκ. Χάρη στο τελευταίο ανακτούσαν σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα σε καίρια σημεία, βγαίνοντας με προϋποθέσεις στην κόντρα. Μάλιστα, έφτασαν και σε σημαντικές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία. Κι αν σε εκείνη του 24′ το τελείωμα του Λένις κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, τα σουτ που έπιασαν οι Άοσμαν και Κιάκος, στο 33′ και στο 34′, αντίστοιχα, έλαβαν τις απαντήσεις του Επασί.
Δίλεπτο ευκαιριών και μάλιστα σημαντικών το 38′-39′ με την κεφαλιά του Βούρου και το διαγώνιο σουτ του Μάναλη. Για να φτάσουμε στη φάση του 43′, όταν ο Γκαγιέγκος, ύστερα από την απομάκρυνση με κεφαλιά του Σάντσες, έπιασε το διαγώνιο μακρινό σουτ που κατέληξε στην απέναντι γωνία, καθιστώντας τον Χουτεσιώτη ανήμπορο να αντιδράσει.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 48′ με ακόμα ένα υπέροχο τέρμα του Άοσμαν. Ύστερα από γέμισμα του Βαλεριάνου και αρχική απομάκρυνση του Διαμαντή, η μπάλα έφτασε στον Σύρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε ωραίες προσποιήσεις εντός της περιοχής του ΟΦΗ κι εν συνεχεία εξαπόλυσε το σουτ που χτύπησε στο δεξί δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα.

Η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της, έχουσα τις σημαντικότερες στιγμές στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος στο 89′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 90′ ο Λάμπρου, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα, βάζοντας «φωτιά» στο «Θ. Βαρδινογιάννης», με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας, 4-3-3): Επασί – Μαρινάκης (76′ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν – Τοράλ (76′ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (58′ Γιάννου), Λάμπρου (90’+1′ Ναμπί).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 3-5-2): Χουτεσιώτης – Μύγας (90’+3′ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (90’+2′ Ματσούκας), Βαλεριάνος – Άοσμαν (81′ Βαφέας), Ντάλσιο, Κιάκος (72′ Κάνιας) – Λένις, Μάναλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ