aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Όχι» Ολυμπιακού στα 8+ εκατ. ευρώ των Γάλλων για τον Σισέ!

«Όχι» Ολυμπιακού στα 8+ εκατ. ευρώ των Γάλλων για τον Σισέ!

• Η νεοφώτιστη στην Α΄ κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου Τρουά έχει βάλει εδώ και κάμποσο καιρό στο μάτι τον Παπέ Σισέ-όποιοι με παρακολουθούν στο ρεπορτάζ θα το ξέρουν.

• Ίσως λοιπόν να θυμάστε ότι τις προάλλες οι Γάλλοι έκαναν προσφορά 7 εκ. Ευρώ στον Ολυμπιακό για τον πανύψηλο κεντρικό του αμυντικό, με τους «ερυθρόλευκους» να αρνούνται κατηγορηματικά την πρόταση, έχοντας κοστολογήσει τον παίκτη σε μία «μίνιμουμ» τιμή 10 εκ. Ευρώ.

• Χθες, όμως, η Τρουά επανήλθε, με ακόμη πιο μεγάλη προσφορά: αυτή τη φορά έριξε στο τραπέζι 8 εκ. Ευρώ, συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός ήταν αρνητικός, καθώς επιμένει στο ίδιο νούμερο, τα 10 εκ. Ευρώ! Θα τα φτάσουν οι Γάλλοι; Αν θα το κάνουν, πάντως, θα μιλάμε για ίσως τη μεγαλύτερη μεταγραφή ιστορικά για το γαλλικό σύλλογο, που ήδη μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει πάνω από 15 εκ. Ευρώ για να ενισχυθεί και να σταθεί στην Α΄ κατηγορία.

• Είναι προφανές, πάντως, ότι η κίνηση του Ολυμπιακού να δανείσει το Γενάρη στη Σεντ Ετιέν τον Σισέ απέδωσε καρπούς στο εμπορικό κομμάτι. Ο Σενεγαλέζος είχε καλή παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ανέβηκε η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και μπορεί η ίδια η Σεντ Ετιέν λόγω οικονομικών προβλημάτων να μην τον αγοράζει, παρότι θα τον ήθελε πολύ ο προπονητής της Κλοντ Πιέλ, όμως υπάρχουν διάφορες ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί, από τη Ρενς έως τη Νις, αλλά πάνω απ΄ όλα η Τρουά, που δείχνει πιο ζεστή απ΄ όλες.

• Τα 8 εκ. Ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά, όπως όμως δεν είναι και μικρή η διαφορά των δύο εκ. Ευρώ που χωρίζουν τους Γάλλους από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αν μη τι άλλο, όμως, υπάρχει μία καλή βάση συζήτησης, έστω κι αν αυτή την στιγμή οι συζητήσεις έχουν διακοπεί μετά τη νέα χθεσινή αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού για τον Σισέ που στο 1-1 με τη Λούντογκορετς έβγαλε αν μη τι άλλο μία καλή νοοτροπία και διάθεση, όταν έτρεξε να πανηγυρίσει με τον Αγκιμπού Καμαρά το γκολ της ισοφάρισης, παρότι είχε αντικατασταθεί και ήταν στον πάγκο επί 35 λεπτά.

• Παρεμπιπτόντως, είναι σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε την Τρίτη στο πρώτο ματς με τη Λούντογκορετς να επιβραβεύσει τον Σισέ για την μεγάλη του προσπάθεια να ανταποκριθεί και σε ρόλο αριστερού μπακ στη ρεβάνς με τη Νέφτσι στο Μπακού. Κάπως έτσι, τον χρησιμοποίησε βασικό και κόντρα στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, αυτή τη φορά σε ρόλο αριστερού στόπερ στο 3-4-3, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Μάρκοβιτς.

• Ο Σισέ προσπάθησε να βοηθήσει δημιουργικά με κάποιες πάσες που έβγαλε από πίσω (καλές ήταν κυρίως αυτές με τις οποίες άλλαζε το παιχνίδι), ενώ αμυντικά είχε στα συν μία σημαντική επέμβαση σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και στα πλην το φάουλ που έκανε κι από το οποίο προήλθε το 0-1, σε μία φάση πάντως στην οποία έκανε πολύ αρνητική εντύπωση η πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά των δύο κεντρικών μέσων του Ολυμπιακού, του Εμβιλά και του Καμαρά, που σε όλη την εξέλιξη της μάρκαραν με τα μάτια, ουσιαστικά δηλαδή απλά παρακολουθούσαν, κοιτούσαν τους Βούλγαρους να αναπτύσσουν την καλή τους επίθεση.

• Ο Κουντέ δέχθηκε κριτική γιατί έκανε το ίδιο πράγμα στο α΄ ημίχρονο, αλλά εν τέλει η ζημιά για τον Ολυμπιακό έγινε σε στιγμή που ο ίδιος είχε γίνει αλλαγή και ο αντικαταστάτης του αδράνησε χαρακτηριστικά…Μπορώ δε να θυμηθώ ότι ο Κουντέ όσο περνούσε ο χρόνος στο α΄ ημίχρονο, στο οποίο έπαιξε, ανέβαζε κάπως στροφές. Π.χ. έκοψε μία πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση, πέρασε μία καλή πάσα μπροστά, έκλεψε μία μπάλα. Η δική μου αίσθηση είναι ότι με 4-3-3 από την αρχή του β΄ ημιχρόνου, με Εμβιλά, Κουντέ, Καμαρά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα και να κυνηγήσει το 1-0 που θα του έδινε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Να ήταν δηλαδή πιο ασφαλής πίσω με τρεις κεντρικούς χαφ και μπροστά να έμπαινε κάποια στιγμή ο Ελ Αραμπί αντί του Χασάν και να γίνονταν πιο επικίνδυνος με τον Μασούρα δίπλα στον σέντερ φορ και τον Καμαρά λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ.

• Τέλος πάντων, αυτά είναι πάντοτε και λίγο θεωρίες, όπως π.χ. ότι ο Κουντέ ακόμη ψάχνει τη χημεία του στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα και τα τα τετραγωνικά που πρέπει να πατάει για να γίνεται πιο χρήσιμος. Αυτό που δεν ήταν θεωρία, αλλά μία πολύ κακή επιλογή, που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε τέτοιο επίπεδο και δη σε τέτοιο χρονικό σημείο ενός τόσο αποφασιστικού αγώνα, στο 88ο λεπτό, ήταν αυτό που έκανε ο Μαντί Καμαρά.

• Ξεκίνησε με τόσο υπέροχο τρόπο μία κατά μέτωπο ενέργεια του, με εντυπωσιακή απαλλαγή από τον αντίπαλο του, και την τελείωσε με τόσο επιπόλαιο τρόπο, με ένα σουτ από μακριά χωρίς καμία τύχη, την στιγμή που δεξιά του ήταν μόνοι τους και ο Μασούρας και ο Ανδρούτσος! Πάνω που το μομέντουμ του αγώνα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, με την ισοφάριση ένα λεπτό νωρίτερα, και μάλιστα από μία προσπάθεια του Μαντί, είναι δυνατόν ένα λεπτό μετά να πετάει ο ίδιος ο «ερυθρόλευκος» διεθνής μία τόσο καλή επίθεση στα σκουπίδια, ψάχνοντας ένα γκολ από τα 35 μέτρα;…

• Κρίμα. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ωριμότητα. Και κάνω την κριτική στον Μαντί γιατί πολύ απλά είναι παίκτης με υψηλές προδιαγραφές, όπως τον είδαμε και την Τρίτη το βράδυ. Για παράδειγμα, μία κάθετη πάσα-ξυράφι που πέρασε στο α΄ ημίχρονο, δεν την βρίσκεις εύκολα. Όπως ήταν εξαιρετική και η μπαλιά που έκανε στον Μασούρα στην ευκαιρία του Έλληνα άσου στο β΄ ημίχρονο. Γενικά μία καλή εικόνα του Αφρικάνου άσου στο β΄ ημίχρονο, με κλέψιμο, κόψιμο, κι άλλες καλές πάσες. Κρίμα για το πώς έκλεισε το ματς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ