aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο ΠΑΟΚ ξέρανε στο 94′ την ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ… σόκαρε την ΑΕΚ στο ντέρμπι “δικεφάλων” καθώς επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μάτος στο 94′ για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Καλύτερος ο “δικέφαλος του βορρά” σε ολόκληρο το παιχνίδι που δικαιώθηκε στο τέλος.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα δεν είχε καλό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε την διάθεση να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και να πιέσει την ΑΕΚ, όμως η «Ένωση» είχε την διάθεση νε περιμένει τον «δικέφαλο του βορρά» και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και πέρασαν κάποιες κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Ανέστης έβγαινε και προλάβαινε του Τσίμιροτ και Αθανασιάδη που πήγαν να γίνουν επικίνδυνοι σε δύο περιπτώσεις. Η ΑΕΚ έψαχνε να βρει λύσεις από τις πτέρυγες, όμως τα χαμηλά ποσοστά κατοχής που είχε στο παιχνίδι (60-40%) δεν της έδιναν πολλές επιθετικές ενέργειες.

Μια αναμπουμπούλα από κακή επαφή της μπάλας του Μαλεζά, λίγο έλειψε να της δώσει το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 20’ ο Γκάλο έκανε την σέντρα από δεξιά ο Μαλεζάς προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Γλύκος αρχικά αιφνιδιάστηκε, όμως αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή στο 27΄από εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς από τα 17 μέτρα, όμως ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 41΄. Ο Κάμπος έκανε σέντρα από δεξιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Τσίμιροτ έπιασε την κεφαλιά, όπως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ανέστη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε η «Ένωση» να παγώσει την Τούμπα! Ο Γκάλο έκανε την σέντρα στον Αλμέιδα, ο Πορτογάλος έπιασε με την μία το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γλύκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ! Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά ο Κάμπος γύρισε από δεξιά την μπάλα παράλληλα μέσα στην μικρή περιοχή του Ανέστη, ο Ροντρίγκες πετάχτηκε, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον 25χρόνο πορτιέρο της “Ένωσης”.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 61’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από έξω αριστερά, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Μπίσεσβαρ με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο δοκίμασε ένα σουτ από τα 30 μέτρα, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Ανέστη.

Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 73’. Από αντεπίθεση ο Μπακασέτας έδωσε την μπάλα αριστερά στον Χριστοδουλόπουλο, που πέρασε στην θέση του Πατίτο στον αγωνιστικό χώρο, σύγκλινε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε αμέσως, όμως το σουτ Ροντρίγκες απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανέστης. Λίγο έλειψε να κινδυνέψει με οριστική διακοπή το παιχνίδι στο 80’, καθώς μια κροτίδα προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Στο 84’ και αφού το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς παρατράγουδα, η ΑΕΚ απείλησε με τον Μάνταλο, όμως το σουτ που έκανε ο αρχηγός της «Ένωσης» απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Στο 94’ ο Μάτος έκανε το 1-0! Από κόρνερ πήρε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από κοντά νίκησε τον Γιάννη Ανέστη για το τελικό 1-0!

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ(63’Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες(84’Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο(69’Λάζαρος), Μπακασέτας, Αλμέιδα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ