aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Παναθηναϊκός έστησε… πάρτι με τον ΠΑΣ για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός έστησε… πάρτι με τον ΠΑΣ για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

Εμφατική νίκη, αυτή την φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος που κέρδισε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των φετινών play-offs της Super League 1.

Ο Βιγιαφάνιες πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα και… ξεκλείδωσε το «τρίποντο» στο 37’, για να ακολουθήσουν ασίστ του Καρλίτος -που μπήκε αλλαγή- και γκολ του Μαουρίσιο στο 68’. Ενώ ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε ο ίδιος, τρία λεπτά μετά και ο Χουάνκαρ με το δεύτερο φετινό του στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Σαφώς ανώτεροι οι «πράσινοι» όπως μαρτυράει και το σκορ, που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο εναντίον του ελλιπούς «Άγιαξ της Ηπείρου» αν δεν υπήρχαν οι επεμβάσεις του Λοντίγκιν, ειδικά όσο δεν υπήρχε σκορ…

Με το εν λόγω «τρίποντο», ο Παναθηναϊκός όχι μόνο παρέμεινε αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά σφράγισε την επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και παράλληλα έπιασε τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 61 βαθμούς.

Το ματς:

Με την… αναμενόμενη πίεση ψηλά και την μπάλα στα πόδια των παικτών του, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει ένα γκολ από νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό πως, στα πρώτα 17 λεπτά, κατάφερε να κερδίσει έξι κόρνερ, αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά σε κάποιο εξ αυτών…
Με τους Ηπειρώτες να είναι καλά οργανωμένοι αμυντικά, κλείνοντας τους χώρους ως συνήθως, και να καταγράφουν την πρώτη τελική, στο 15’, χωρίς το σουτ του Λιάσου να ανησυχεί πάντως τον Μπρινιόλι.

Ο Σένκεφελντ είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο 18’, με κεφαλιά μετά από κόρνερ και δύο λεπτά ήταν η σειρά του Παλάσιος να απειλήσει με κεφαλιά, από μια ακόμα «στημένη» μπάλα.

Για να αρχίσει στη συνέχεια η… μονομαχία του Παναθηναϊκού με τον Λοντίγκιν. Με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να… κατεβάζει ρολά όχι σε μια αλλά σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, διατηρώντας το ματς στο 0-0, κόντρα στην ροή του! Στο 27’, αρχικά με την βοήθεια και του Λώλη στο «τακουνάκι» του Βιγιαφάνιες και στη συνέχεια μόνος του στο σουτ του Βέλεθ. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε νέα προσπάθεια του Βέκεθ, με κεφαλιά!

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μια φάση στην αντεπίθεση, μετά το ημίωρο, αλλά το σουτ του Σνάιντερ κόντραρε και αντί για την εστία του Μπρινιόλι κατέληξε σε κόρνερ.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε τελικά στο 37ο λεπτό. Όταν μετά από πολύ ωραία ανάπτυξη, με την συμμετοχή και του Μπρινιόλι, το «ένα-δύο» των Αϊτόρ και Χουάνκαρ και το πρώτο φετινό γκολ του Βιγιαφάνιες, έγινε το 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (75′ Σάρλια), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (57′ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (57′ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Μακέντα (66′ Κουρμπέλης), Αϊτόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Ντομίνγκεθ (46′ Σιόντης), Σναϊντερ, Στάνκο, Λώλης (60′ Μπρένερ), Κύρκος (60′ Κόντε), Λιάσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ