aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Λάγιος Ντέταρι επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Ο Λάγιος Ντέταρι επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Η άφιξή του στον Πειραιά, στις 13 Ιουλίου του 1988, σόκαρε την Ευρώπη και προκάλεσε πανζουρλισμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Χιλιάδες τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο. Δεκάδες χιλιάδες μαζεύτηκαν στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, για να τον αποθεώσουν. Ο Λάγιος Ντέταρι, ένας από τους τότε μεγαλύτερους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ήταν παίκτης των Πειραιωτών.

Κάτι παραπάνω από 23 χρόνια μετά την άφιξή του στον Πειραιά, ο Λάγιος Ντέταρι θα βρεθεί και πάλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αυτή τη φορά όχι για να κάνει τις εκλεπτυσμένες και γεμάτες ποιότητα κινήσεις του, αλλά για να παρακολουθήσει από κοντά την πρώην ομάδα του.

Ο Ντέταρι, μαζί με αρκετούς ακόμη Ούγγρους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες και χθες έδωσαν φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ. Ωστόσο, με αφορμή τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο σπουδαίος Ούγγρος ζήτησε από τη διοίκηση των Ερυθρόλευκων να βρεθεί και ο ίδιος στο νέο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να θυμηθεί τα παλιά. Και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολόκληρη η αποστολή των Ούγγρων που αποτελείται από περίπου 30 άτομα, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, προπονητές και συνοδούς, θα δώσει το παρών στο γήπεδο του Ολυμπιακού, για να δουν το ντέρμπι των αιωνίων. Έναν αντίπαλο κόντρα στον οποίο ο Ντέταρι λάτρευε να αγωνίζεται, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των εν λόγω αγώνων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παρουσία του Ντέταρι στο γήπεδο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη στιγμή της βράβευσης του Βασίλη Σπανούλη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού. Σε μια βραδιά από τις πιο ξεχωριστές των τελευταίων χρόνων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ντέταρι αγωνίστηκε σε 61 παιχνίδια, πέτυχε 35 γκολ και κατέκτησε 1 Κύπελλο Ελλάδος (1990).

ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΤΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ