aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Κούρτιτς ξεκλείδωσε τον Παναιτωλικό, ο Ζαμπά ομόρφυνε τον ΠΑΟΚ

Ο Κούρτιτς ξεκλείδωσε τον Παναιτωλικό, ο Ζαμπά ομόρφυνε τον ΠΑΟΚ

Η δουλειά έγινε για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, που μπορεί να χαμογελά και για εσωτερικές μετεγγραφές! Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε 2-0 των Αγρινιωτών στην Τούμπα, μπαίνοντας με το τρίποντο στο 2022, με πρωταγωνιστές έναν παλιό και έναν… καινούριο.

Ο λόγος για τον Κούρτιτς που ευστόχησε σε ένα από τα δύο πέναλτι που εκτέλεσε (στο 9’ νικήθηκε από τον Μελίσσα, στο 29’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα) ανοίγοντας το σκορ και για τον Ζαμπά, που αγωνίστηκε κανονικά μετά την επιστροφή του από τη Βραζιλία και με πλασέ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Από την πλευρά του, ο αξιόμαχος Παναιτωλικός που είχε πολλά προβλήματα στις τελευταίες εβδομάδες λόγω κορωνοϊού, έμεινε με το «αχ» του δοκαριού στο 52’, αλλά και στη φάση του 82’, που ο Λύρατζης πρόλαβε τον Βέργο, πριν ο τελευταίος στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι στους 31 βαθμούς και στο -2 από την ΑΕΚ, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε 10ος και στους 15.

Το ματς

Στόχος του Παναιτωλικού του Γιάννη Αναστασίου δεν ήταν να παίξει μαζική άμυνα ώστε να εμποδίσει τον ΠΑΟΚ να σκοράρει, αλλά να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα μέσω σωστής κυκλοφορίας της μπάλας. Πράγματι, οι παίκτες των φιλοξενούμενων το κατάφεραν μέχρι το 9’, όταν δηλαδή ήρθε το μεγάλο λάθος του Μελίσσα και η ανατροπή του στον Σφιντέρσκι. Ωστόσο, ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν τυχερός και ικανός να διορθώσει το σφάλμα του, αποκρούοντας την εκτέλεση του Κούρτιτς.

Ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ να επηρεαστεί ψυχολογικά από αυτή τη φάση και φαινόταν ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, από τις επιλογές των μεσοεπιθετικών του στις τελικές πάσες. Ωστόσο, η λύση δόθηκε τελικά από το σημείο του πέναλτι στο 29’ με τον Κούρτιτς αυτή τη φορά να νικάει τον Μελίσσα, με τον Ντουάρτε να υποπίπτει στην παράβαση. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο στήθος του παίκτη του Παναιτωλικού και μετά στο χέρι, ο Ζαμπαλάς θεώρησε ότι το χέρι ήταν απλωμένο και ότι έκανε κίνηση προς την μπάλα, εξ ου και η παράβαση που υποδείχθηκε από τον VAR. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες (34’ σουτ του Αουγκούστο, 45’+2’κεφαλιά του Σφιντέρσκι), αλλά ο Μελίσσας είχε τις απαντήσεις.

Οι προθέσεις των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρες, αφού ο ΠΑΟΚ ήθελε το δεύτερο τέρμα για να «σκοτώσει» το ματς, ενώ ο Παναιτωλικός έστω και δειλά έψαχνε τον τρόπο για να πλησιάσει τα καρέ των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 52’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την μπάλα από την κεφαλιά του Βέργου να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μουργκ νικήθηκε επίσης από τον Μελίσσα που κράτησε σκορ στο επίπεδο του 1-0.

Όσο, μάλιστα, έμενε αυτό το εύθραυστο προβάδισμα των γηπεδούχων και έχαναν ευκαιρίες, όπως αυτή του Κούρτιτς στο 74’ που έδιωξε ο Φλόρες πάνω στη γραμμή, ο Παναιτωλικός δικαιολογημένα ήλπιζε και έπαιζε χωρίς να έχει χάσει τίποτα. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τη στιγμή του 82’, όταν ο Καρέλης που είχε περάσει στο ματς, άφησε πίσω του εύκολα τον Μιχαηλίδη, γύρισε την μπάλα, αλλά πριν ο Βέργος τη σπρώξει στα δίχυα, ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά, ο επίλογος γράφτηκε με το γκολ της εσωτερικής μετεγγραφής του ΠΑΟΚ, με τον Ζαμπά στο 90’+2’ να πλασάρει εύστοχα έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-0 και κατεδαφίζοντας τον Λουτσέσκου.

MVP: Δεν είναι το γκολ για τον Κούρτιτς. Έχασε ένα πέναλτι και σκόραρε το άλλο. Είναι περισσότερο η επιρροή που έχει σε όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και το πόσο πολύ βοηθάει τους άλλους γύρω του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σλοβένο που είχε και ακόμα μία ευκαιρία για να πετύχει κι άλλο γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ