aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Ελ Αραμπί κορυφαίος σκόρερ της Super League το 2021

Ο Ελ Αραμπί κορυφαίος σκόρερ της Super League το 2021

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού στα 2,5 χρόνια που παίζει στα ελληνικά γήπεδα έχει… ξεδιπλώσει τις εκτελεστικές του δυνατότητες. «Μόνιμος» πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα φαντάζει… αυτονόητο πως είναι και ο κορυφαίος «μπομπέρ» της Super League Interwetten για το 2021 που σε μερικές ημέρες θα μας «αποχαιρετήσει».

Ο 34χρονος στο έτος που διανύουμε βρήκε συνολικά 20 φορές δίχτυα, καθώς… άνοιξε λογαριασμό στις 3 Ιανουαρίου όταν και «χτύπησε» δις στο 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και τον… έκλεισε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, όταν και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-0 κόντρα στη Λαμία.

Συνολικά το τρέχων έτος αγωνίστηκε σε 35 ματς και σημείωσε 5 γκολ σε εκείνα με την Ενωση, από 3 κόντρα σε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, από 2 στα παιχνίδια του με Παναιτωλικό, Λαμία και από 1 με ΑΕΛ, Βόλο, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην 2η θέση των πρώτων σκόρερ του 2021 βρίσκουμε τον Καρλίτος, που τη νέα σεζόν παρουσιάζεται αναγεννημένος. Ο Ισπανός στράικερ του Παναθηναϊκού σημείωσε ήδη 9 τέρματα στις μέχρι στιγμής 13 εμφανίσεις του την τρέχουσα περίοδο, ενώ είχε σκοράρει δις από την Πρωτοχρονιά μέχρι το τέλος της περασμένης, σε συνολικά 19 αγώνες που έπαιξε τότε.

Αναλυτικά στην αναμέτρηση της 16ης Οκτωβρίου με τον Ιωνικό πέτυχε χατ-τρικ, ενώ στον χρόνο που «τρέχουμε» μετρά ακόμη από 2 γκολ κόντρα σε Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης, Βόλο και από 1 με αντίπαλο την ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Εκτός των 2 προαναφερθέντων οι μόνοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας με επίσης διψήφιο αριθμό τερμάτων το 2021 είναι οι Γιώργος Μασούρας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, από 10 έκαστος.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τα «βρήκε» 33 συμμετοχές του και απέναντι σε 7 διαφορετικούς αντιπάλους, αφού σκόραρε δις κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και από 1 με ΟΦΗ, Αρη, Ιωνικό, Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκείνος του ΠΑΟΚ έφτασε τα 10 σε 35 αγώνες (επίσης πολύ καλό ποσοστό) και πιο συγκεκριμένα σημείωσε από 2 κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Βόλο και από 1 με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Αρη.

Υστερα ακολουθούν ορισμένοι με 9 (π.χ. Νίκος Βέργος, Γιάσμιν Κούρτιτς), 8 (π.χ. Καρίμ Ανσαριφάρντ, Κάρολ Σφιντέρσκι, Φεντερίκο Μακέντα, Τομ Φαν Βέερτ) κ.ο.κ. αλλά με 10 plus γκολ έχουμε μόνο τους συγκεκριμένους 4.

Ο λόγος ίσως να είναι πως οι 7 από τους 10 πρώτους σκόρερ της φετινής Super League Interweten ήρθαν το καλοκαίρι στα μέρη μας (Κούρτιτς, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Σόνι, Τσούμπερ, Αοσμαν, Κουλούρης) και την ίδια στιγμής αρκετοί από το περσινό top 10 συνεχίζουν εκτός συνόρων την καριέρα τους (π.χ. Δουβίκας, Χασάν, Τζόλης) ή στάθηκαν άτυχοι και ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς (π.χ. Φορτούνης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ