aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEO Aστέρας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή

O Aστέρας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχτηκε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, αφού ηττήθηκε από τον Αστέρα με 1-0, για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Σε ένα ματς «κλειστό», με λιγοστές ευκαιρίες, το «τριφύλλι» είχε τις περισσότερες για να βάλει το ένα γκολ που έδειχνε ότι θα κρίνει τον νικητή. Όχι μόνο δεν το έκανε ωστόσο, αλλά είδε τον Κουρμπέλη να αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες, λίγο μετά το ημίωρο…

Οι… σεσημασμένοι Αρκάδες φρόντισαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να σκοράρουν από το πουθενά στο 80’, με το ευθύβολο σουτ του Μπαρτόλο που ήρθε από τον πάγκο και τους έδωσε το «τρίποντο».
Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπεσε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά από πλήρη αγωνιστική, μένοντας δεύτερος στους 45 βαθμούς και στο -2 πλέον από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο Αστέρας ανέβηκε στην 9η θέση, έχοντας 21 πόντους.

Το ματς:

O Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα και προσπάθησε με υπομονή και σωστό passing game -προσέχοντας ταυτόχρονα τα μετόπισθεν- να γίνει επικίνδυνος. Καταγράφοντας μόλις στο 6’ την πρώτη του καλή στιγμή…

Όταν από κόρνερ του Τσέριν και απομάκρυνση με κεφαλιά του Μπαράλες, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Ρούμπεν, ο οποίος σούταρε άμεσα, στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Αντιθέτως, ο Αστέρας έκανε σαφές με τη… σέντρα ότι πρόθεσή του ήταν να κλείσει τους χώρους -παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας- και να περιμένει κάποια γρήγορη αντεπίθεση, για να φανεί απειλητικός, χωρίς να τα καταφέρει ιδιαίτερα.

Ενώ στο 14ο λεπτό οι «πράσινοι» είδαν μια… πολλά υποσχόμενη φάση να μην μετουσιώνεται καν σε τελική, αφού από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ με σέντρα, οι αμυντικοί των γηπεδούχων μπερδεύτηκαν αλλά πριν ο αφύλαχτος Κουρμπέλης πλασάρει από κοντά, ο Γκαρντάβσκι έδιωξε με τάκλιν…

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 20’ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία, με την γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από Μπερνάρ και Τσέριν να βγάζει τον Παλάσιος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Καστάνιος πρόλαβε κι έδιωξε το πλασέ του Αργεντινού εξτρέμ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Παπαδόπουλου.

Χωρίς το… πολυπόθητο 0-1 γι’ αυτόν πέρασε και η φάση του 32ου λεπτού, καθώς από φάουλ του Πούχατς από αριστερά και απομάκρυνση του Καστάνιος με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που με βολέ από δεξιά την έστειλε πάνω από το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Κουρμπέλη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, μένοντας με δέκα παίκτες και παίζοντας πλέον με 4-4-1.

Από την άλλη, οι Αρκάδες ήταν απόλυτα φυσιολογικά ότι θα… αναθαρρήσουν, κερδίζοντας κάποια παραπάνω μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να κερδίσουν κάτι παραπάνω.

Με τον Μπρινιόλι να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Κρέσπι στο 37’ ενώ πέντε λεπτά μετά ο Γκαρντάβσκι σέντραρε από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του επερχόμενου Άλβαρες έφυγε πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71′ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55′ Μπερτόλιο), Κρέσπι, Σίτο, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81′ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (74′ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (68′ Μαντσίνι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ