aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ ΑΠΟΕΛ καλύτερα από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ στην Ευρώπη!

Ο ΑΠΟΕΛ καλύτερα από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ στην Ευρώπη!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει ότι ο προσεχής αντίπαλος της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα, μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και επιπροσθέτως με πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες, σε αντίθεση με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και την Αρόουκα, που ουσιαστικά ήταν πρωτάρες στην Ευρώπη-και όπως θυμόμαστε, η μεν απέκλεισε τους ερυθρόλευκους, η δε αποκλείστηκε στην παράταση…

Ο ΑΠΟΕΛ, για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, εδώ και οκτώ σεζόν, έχει πάρει μέρος σε φάσεις ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ στις έξι! Από τρεις σε κάθε διοργάνωση! Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας του: στην ίδια χρονική περίοδο, σε βάθος οκταετίας δηλαδή, ο μεν Παναθηναϊκός έχει μία παρουσία σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερις σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, ο δε ΠΑΟΚ έχει μηδέν παρουσία σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και έξι σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ!

Ξεκάθαρα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ έχει καλύτερη εικόνα στην Ευρώπη από τις δύο ελληνικές ομάδες που είναι στην Ελλάδα πίσω από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον ΑΠΟΕΛ μάλιστα να έχει δώσει προκριματικά και τις έξι φορές που έπαιξε σε ομίλους. Ποτέ δηλαδή δεν πέρασε χωρίς αγώνα. Κάθε καλοκαίρι έδινε από τέσσερα έως έξι παιχνίδια για να φτάσει στους ομίλους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν επιπέδου ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, αλλά και του (φετινού, μέχρι τώρα) Ολυμπιακού! Και δη έχοντας μικρότερο μπάτζετ, απ΄ όλους!

Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα ορθολογικά χτισμένη, που ναι μεν δεν βγάζει μάτια με την μπάλα που παίζει και την ποιότητα της, αλλά και που δεν έχει κανένα εξόφθαλμο κενό. Το ρόστερ του είναι καλά φτιαγμένο κι έχει κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού, για να φτάσουμε και στον αγώνα που μας ενδιαφέρει: ο ΑΠΟΕΛ έχει κρατήσει την ίδια ομάδα με πέρσι, έχοντας ελάχιστες προσθαφαιρέσεις. Η ενδεκάδα του στο Καραϊσκάκη είναι ζήτημα αν έχει δύο καινούργια πρόσωπα, τον μεσοκυνηγό Μπερτόλιο (πρώην Αστέρα Τρίπολης) και τον αριστερό μπακ Ρομπέρτο Λάγο (πρώην Χετάφε). Άρα, είναι πολύ πιο δεμένη ομάδα από τον Ολυμπιακό, που θα έχει μίνιμουμ πέντε μεταγραφές στην ενδεκάδα του (Λεάλι, Φιγκέϊρας, Ντε λα Μπέγια, Μάριν, Ελιονούσι).

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευθεί την έδρα του για να κερδίσει αυτό τον δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο. Κατά την γνώμη μου, για να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ πρέπει να κάνει την πιο σοβαρή φετινή, μέχρι τώρα, εμφάνισή του. Για να μην πω την πιο καλή, λέω την πιο σοβαρή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ