aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΝίκησε την Νέα Σαλαμίνα και επιστρέφει... έτοιμος από την Κύπρο ο Παναθηναϊκός

Νίκησε την Νέα Σαλαμίνα και επιστρέφει… έτοιμος από την Κύπρο ο Παναθηναϊκός

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε την Κύπρο ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επικράτησε με σκορ 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» με γκολ του Σπόραρ στο 30ο λεπτό του ματς, κλείνοντας με νίκη την μίνι προετοιμασία του στο «Νησί της Αφροδίτης». Δύο πρόσωπα έδειξαν και πάλι στο ματς οι «πράσινοι» που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο στις 15 Δεκεμβρίου.

Το ματς

Νωχελικό ήταν το ξεκίνημα του ματς με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κυκλοφορώντας την μπάλα κυρίως από τον άξονα. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήταν εκείνη του 6ου λεπτού όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, σημαδεύοντας τον Σπόραρ που με κεφαλιά βρήκε τον Βέρμπιτς, όμως ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με το κεφάλι.

Η «πράσινη» κυριαρχία συνεχίστηκε και στο 13’ ήρθε η δεύτερη απειλή από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπερνάρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε κάθετα στον Σπόραρ που σούταρε όμως το σουτ του κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, με τον Παλάσιος να σουτάρει με το εξωτερικό φάλτσο, ωστόσο η προσπάθεια του έφυγε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 23’ όταν ο Σεργίου σούταρε έξω από την περιοχή σημαδεύοντας πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Η επόμενη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 27’ με τον Βέρμπιτς και τον Παλάσιος να παίζουν το «1-2» και τον Σλοβένο να σουτάρει άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Χουάνκαρ ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Κίσσας απομάκρυνε με γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που πάσαρε έγκαιρα στον Σπόραρ και ο τελευταίος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας για το 1-0 που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον προπονητή της Νέας Σαλαμίνας να προχωρά σε 10 αλλαγές, σε αντίθεση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πραγματοποίησε μόλις δύο με τον Πούγγουρα και τον Μπρινιόλι να αντικαθιστούν τους Σένκεφελντ και Λοντίγκιν.

Μάλιστα, ο Ιταλός γκολκίπερ πραγματοποίησε και την πρώτη του επέμβαση στο ματς μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα παιχνιδιού στο σουτ του Κλίμοβιτς. Οι γηπεδούχοι, εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο μέρος κυκλοφόρησαν την μπάλα αρκετά χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε και αυτός σε αρκετές αλλαγές περνώντας στο ματς και τους νεαρούς Συμεωνίδη, Κυριόπουλο και Κρυπαράκο. Μάλιστα ο Κυριόπουλος στο 63′ απείλησε με σουτ την εστία του Κίσσα ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Tρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απείλησε ξανά με τον Σάντσες να πατά περιοχή και να γυρίζει στον Καμπετσή που δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς η άμυνα της Νέας Σαλαμίνας έκοψε την ύστατη στιγμή.

Στο 77′ οι παίκτες του Σάββα Πουρσαϊτίδη έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λιμπομπέ, το σουτ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. Λίγο πριν το τέλος του ματς, ο Παναθηναϊκός απείλησε για τελευταία φορά στο ματς με τον Σαβιέ, να πασάρει όμορφα στον Καμπετσή ωστόσο ο Κίσσας πρόλαβε να βγει και να μπλοκάρει, κρατώντας το 1-0 το οποίο έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ