aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Νέα στάση ΠΑΣ για τον Άρη!

Χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές στα φετινά playoffs έμεινε ο Άρης, καθώς η ομάδα του Χέρμαν Μπούργος έμεινε στο 0-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτυγχάνοντας παράλληλα να επικρατήσει των Ηπειρωτών στην τρίτη της απόπειρα.

Οι «κίτρινοι» ουσιαστικά πέταξαν στα… σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, καθώς φάνηκαν αρκετά επηρεασμένοι από την αλλαγή συστήματος από τον Αργεντινό (επέλεξε σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς) ενώ στο δεύτερο μέρος, οι δύο εξαιρετικές στιγμές που δημιούργησε, σπαταλήθηκαν από τον Καμαρά και τον Γκάνεα, με τον τελευταίο να σημαδεύει το δοκάρι.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης παραμένει μεν τέταρτος, αλλά η παραμονή του σε αυτή τη θέση δεν εξαρτάται από τον ίδιο (ο Παναθηναϊκός έχει την ισοβαθμία), τη στιγμή που ο ΠΑΣ αποδεικνύει ότι η παρουσία του στα playoffs, δεν θα είναι διαδικαστικής σημασίας.

Το ματς

Σε περιπτώσεις τέτοιων αναμετρήσεων, ο Άρης μπαίνει από την αρχή πολύ δυναμικά στο ματς για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο οι παίκτες του Μπούργος φαίνονταν μάλλον αμήχανοι με τον νέο σχηματισμό και ήταν εμφανές ότι ψάχνονταν στο γήπεδο.

Αυτό το διάστημα προσαρμογής στις νέες συνθήκες, χρησίμευσε στους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά ώστε να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ουσιαστικά να… κοιμίσουν τον αντίπαλο που είχε ουσιαστικά να αντιμετωπίσει και τα δικά του προβλήματα. Πολύ εύκολα οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τους παίκτες του Άρη πολύ μακριά από την περιοχή τους και είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν ένα μακρινό σουτ του Σάσα στο 17’, με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η διάθεση και η θέληση των παικτών του Μπούργος ήταν σαφώς σε ανώτερα επίπεδα, σε σημείο που δεν άφηναν και τον ΠΑΣ Γιάννινα τελείως ακίνδυνο, περιορίζοντάς τον σε αμυντική στάση.

Από πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, ο Άρης κατάφερνε να δημιουργεί και ευκαιρίες με τον Γκάνεα στο 51’ να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού από ωραία πάσα του Καμαρά και βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, ο Μπούργος έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, βάζοντας στο ματς τον Μπερτόγλιο αντί του Μπεναλουάν, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο 56’ τον σχηματισμό του σε 4-4-2 (Μπερτόγλιο στο πλάι του Καμαρά).

Παρά την πίεση που πράγματι ασκούσε ο Άρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπέπεσε σε λάθη ή τουλάχιστον αυτά ήταν ελάχιστα και αυτά δεν στοίχισαν. Συγκεκριμένα, στο 74’ ο Καμαρά ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθειά του στο 83’.

Κατόπιν τούτου, ο ΠΑΣ πήρε ακόμα έναν βαθμό κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, χωρίς βέβαια να απειλήσει, ενώ ο Άρης πλέον δεν νιώθει καμία ασφάλεια στην 4η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Μπούργος): Κουέστα – Μπεναλουάν (56′ Μπερτόγλιο), Μπράμπετς, Φαμπιάνο – Εμπακατά (80′ Σούντγκρεν), Ματίγια, Σάσα (46′ Ντουκουρέ), Εντιαγέ (46′ Μαντσίνι), Γκάνεα – Ιτούρμπε (46′ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, – Στάνκο, Καραχάλιος – Σνάιντερ (83′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (73′ Παντελάκης), Γκαρντάφσκι – Περέα (90’+3′ Μορέιρα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ